')); replace2=replace.replace(new RegExp('form','gim'),'div'); document.getElementById(Id_Rozblog_Comment).innerHTML='
'; } } xmlhttp.open("GET",'http://khabarestan24.rozblog.com/post/comment/'+CommentID,true); xmlhttp.send(); } function SM(strCode) {document.getElementById ('tex').value +=strCode;}

خبرستان 24

banner
جستجوگر پیشرفته




حساب کاربری شما به حالت تعلیق درآمده است، چه پیام عجیبی! این روزها که بیشتر افراد از پیام رسان روبیک استفاده می کنند، فکر می کنند این پیام رسان مانند اینستا است و می توانند هر چیزی را ارسال کنند! اما دوستان باید بگم که اینطور نیست.

این سایت قوانین سختگیرانه ای دارد که شاید هرگز آنها را درک نکرده باشید. مثلا پارتی با عکس پروفایل بدون حجاب ظاهرا تعلیق شد! یا عکس نیمه برهنه میفرستم!

چرا مکعب روبیک ما معلق است؟ برای دانلود روبیکا جدید به اپ ناب مراجعه نمایید.


همانطور که در بالا اشاره کردیم، این شبکه اجتماعی کاملاً مطابق با قوانین ایران است و قوانین زیادی وجود دارد که در صورت عدم رعایت آنها ممکن است حساب کاربری شما به حالت تعلیق و فیلتر شود. پرونده های جنایی روبیک:

ارسال هرزنامه، ایمیل ها و نظرات نامناسب (اسپم) یا گمراه کردن کاربران روبیکا.

محتوای خشونت‌آمیز را در کانال‌ها، ربات‌ها، پخش‌های زنده، شبکه اجتماعی روبینو و سایر مناطق عمومی قابل مشاهده ارسال کنید.

ارسال محتوای مستهجن و غیرقانونی در کانال ها، ربات ها، پخش زنده، شبکه اجتماعی روبین و سایر فضاهای عمومی؛

تهدید، سوء استفاده و آزار کاربران روبیکا یا جعل هویت آنها در جای دیگری؛

استفاده از خدمات روبیکا برای مقاصد غیرمجاز و غیرقانونی؛

تغییر، شبیه سازی یا هک روبیک؛

تغییر سایر وب سایت ها و شبیه سازی آنها به روبیکا، نشان دادن نادرست آنها به عنوان وابسته به روبیکا.

با هر ابزاری غیر از برنامه روبیک به API های تخصصی روبیک دسترسی داشته باشید.

ذخیره، حذف یا از بین بردن محتوا در روبیکا، از جمله، اما نه محدود به پروفایل های کاربر و تصاویر آنها.

از URL های وب در نام کاربری خود بدون اجازه روبیکا استفاده کنید.

انتقال هر گونه ویروس یا هر کدی با ماهیت مخرب؛

نقض قوانین اسلامی، اخلاقی، عرف و هر گونه قوانین جمهوری اسلامی ایران (از جمله قوانین کپی رایت، اما نه محدود به).

کپی، تغییر، ترجمه، انتشار، پخش، پست، اجرا، نمایش یا فروش هر محتوای نمایش داده شده در روبیکا؛ مگر با اجازه صریح کاربر منتشر کننده محتوا

صرف نظر از آنچه در بالا انجام می دهید، روبیکا این حق را دارد که شناسه یا نام کاربری شما را غیرفعال کند.

مدت زمان تعلیق در روبیکا

مدت زمان محرومیت روبیکا مشخص نیست. اما نکته جالب اینجاست که اگر ادمین ها به تخلفی حتی ناخواسته برخورد کنند، حساب شما را مسدود می کنند. مدت آن می تواند چندین ماه یا دائمی باشد. در صفحه رسمی این شبکه اجتماعی نیز اعلام شده است که هیچ گونه مسئولیتی در قبال تاخیر، قطع سرویس و یا از دست دادن هر گونه محتوایی نخواهد داشت.

مکعب روبیک چیست؟

به عنوان نویسنده این مقاله، من هیچ اطلاعی از کدهای روبیک رفع انسداد یا ابزارهایی که ادعای انجام این کار را دارند، ندارم. البته هیچ چیز در دنیای اینترنت غیر ممکن نیست.

اما باید مراقب باشید نرم افزاری را نصب نکنید که ادعا می کند قفل حساب شما را باز می کند. این گونه برنامه ها بیشتر جاسوس افزار هستند و امنیت شما را تهدید می کنند.

برای رفع سیستم تعلیق روبیک چه باید کرد؟

برای آزادسازی حساب خود باید با شماره 99977 (خدمات پاسخگویی 24 ساعته در تمام روزهای هفته) تماس بگیرید. بعد از تماس بگویید که بی گناه هستید و اکانت شما در دست شخص دیگری است و شما این کار را کرده اید یا دلیل بیاورید که نشان دهید قصد انجام آن را نداشته اید.


:: امتیاز: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

:: بازدید : 3


نویسنده
نویسنده : نویسنده خبرستان
تاریخ : [دوشنبه 24 اردیبهشت 1403 ] [ 10:35]
تاریخ

اوتیسم چیست؟ چه علائمی دارد و چگونه درمان می‌شود؟ اوتیسم از لحاظ پزشکی به عنوان یک نوع ناتوانی در گروه ناتوانی‌های رشدی-عصبی تعریف می‌شود و توسط سازمان بهداشت جهانی و انجمن روان‌پزشکی آمریکا به عنوان “اختلال طیف اوتیسم” شناخته شده است. در این مقاله تلاش کردیم که برای آشنایی شما با این اختلال در مورد انواع و سطوح اختلال اوتیسم، علائم و علل بیماری، اقدامات حمایتی و درمانی و برخی موارد دیگر توضیحات و بررسی کاملی ارائه کنیم. این مطلب جنبه آموزشی و اطلاع رسانی دارد، در صورت مشکل به دکتر مغز و اعصاب مراجعه کنید.

انواع بیماری اوتیسم

بیماری اوتیسم یک اختلال طیفی است که تأثیرات گسترده‌ای بر روی تعامل اجتماعی، ارتباطات و الگوهای رفتاری فرد دارد. این بیماری به صورت طیفی شناخته می‌شود، به این معنی که افراد می‌توانند علائم متنوعی را نشان دهند که با انواع مختلفی از اوتیسم در ارتباط هستند. در ادامه، انواع مختلف بیماری اوتیسم را شرح می‌دهیم.

  • اوتیسم کودکی (Autistic Disorder)  یا اوتیسم کلاسیک، شدیدترین نوع اوتیسم است. افرادی که از این نوع اوتیسم رنج می‌برند، دچار مشکلات گسترده‌ای در تعامل اجتماعی و ارتباطات هستند. ممکن است آن‌ها در برقراری ارتباط چشمی، تفسیر عواطف دیگران و استفاده از زبان غیرکلامی دچار دشواری شوند.
  •  اوتیسم آسپرگر (Asperger’s Syndrome)  اوتیسم آسپرگر، در افرادی که هوش بالا دارند، مشاهده می‌شود. این افراد ممکن است مهارت‌های خاصی در زمینه‌هایی مانند علوم، هنر یا ریاضی داشته باشند و استعدادهای خارق‌العاده از خود نشان ‌دهند. با این حال این افراد در تعاملات اجتماعی و ارتباطات مشکلاتی را در درک غیرمستقیم، تفسیر بدنی و تقلید عادت‌های دیگران تجربه می‌کنند.
  •  اوتیسم نوجوان (Childhood Disintegrative Disorder) اوتیسم نوجوانی نادرترین نوع اوتیسم است. در این نوع، کودکانی که پیشتر توانایی‌های عمومی را داشتند، بعد از سن حدود ۲ تا ۴ سالگی، با افت ناگهانی در توانایی‌های زبانی، ارتباطی و اجتماعی روبرو می‌شوند.
  •  اوتیسم ناشناخته (Pervasive Developmental Disorder Not Otherwise Specified –( PDD-NOS):  این نوع اوتیسم شامل افرادی است که برخی از علائم و نشانه‌های اوتیسم را نشان می‌دهند، اما به طور کامل در تعریف اوتیسم کودکی، اوتیسم آسپرگر یا سایر زیردسته‌های تشخیص داده شده اوتیسم جای نمی‌گیرند.
  •  اوتیسم رت  (Rett Syndrome) این نوع اوتیسم بیشتر در دختران رخ می‌دهد و نادر است. افراد مبتلا به اوتیسم رت دچار وقفه در  رشد و کاهش چشمگیر در مهارت‌های زبانی و حرکتی می‌شوند.

همچنین، در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر درباره هر نوع از بیماری اوتیسم، مراجعه به متخصصین و پزشکان متخصص در این حوزه توصیه می‌شود. آنها می‌توانند با توجه به ویژگی‌ها و نشانه‌های هر فرد، تشخیص و درمان مناسب را تعیین کنند.

علائم بیماری اوتیسم

علائم بیماری اوتیسم در زمینه‌های مختلفی مشاهده ‌می‌شود و در هر فرد می‌تواند متفاوت باشد. در ادامه، علائم معمول بیماری اوتیسم را  بیان می‌کنیم.

  • مشکلات در تعامل اجتماعی: افراد مبتلا به اوتیسم ممکن است در برقراری ارتباط چشمی مشکل داشته باشند و تمایل کمتری به تعامل با دیگران نشان دهند. آن‌ها به طور معمول نمی‌توانند نگرانی‌ها، شادی یا عصبانیت را به درستی در فریاد یا حرکات بدنی خود بیان کنند.
  •  محدودیت در زبان و ارتباطات: برخی از افراد مبتلا به اوتیسم مشکلات در توسعه زبان دارند. بدین صورت که کلمات را تکرار می‌کنند و یا مکالمه را با معنای قابل فهم و به خوبی انجام نمی‌دهند. همچنین، درک صحیح از عبارات غیرکلامی نظیر ژست‌ها و اشاره‌ها برای آنها دشوار است.
  • تمایل به تکرار و رفتارهای خاص: افراد مبتلا به اوتیسم معمولا علاقه زیادی به تکرار رفتارها و الگوهای خاص دارند. آنها ممکن است با اشتیاق  رفتارهای خاصی را تکرار کنند و از تغییر در روال‌های روزمره ناراحت شوند.
  •  حساسیت به تحریکات حسی: برخی از افراد مبتلا به اوتیسم حساسیت بیشتری نسبت به تحریکات صوتی، نوری یا لمسی دارند. آنها ممکن است به صداهای بلند یا نورهای درخشان واکنش نشان دهند و یا از تماس بدنی زیاد ناراحت شوند.
  •  محدودیت در بازی و خلاقیت: افراد مبتلا به اوتیسم ممکن است در بازی و خلاقیت با مشکل مواجه شوند. آن‌ها تمایل کمتری به بازی با دیگران و ایفای نقش‌های خیالی نشان می‌دهند.

مهم است بدانید که هر فرد مبتلا به اوتیسم می‌تواند تجربه‌ها، نیازها و قدرت‌های منحصر به فردی داشته باشد. این‌ها توصیفات عمومی بیماری اوتیسم هستند و برای تشخیص دقیق و درمان مناسب، مراجعه به تخصصی‌های مربوطه و متخصصین حوزه اوتیسم توصیه می‌شود. آنها می‌توانند با توجه به نشانه‌ها و ویژگی‌های هر فرد، تشخیص و برنامه درمانی مناسب را تعیین کنند.

علت بیماری اوتیسم

علت بیماری اوتیسم

علت اوتیسم هنوز به طور کامل مشخص نشده است. اما تحقیقات نشان می‌دهد که عوامل ژنتیکی و محیطی در رشد این اختلال نقش دارند.

  • عوامل ژنتیکی: ارثی بودن اوتیسم مورد توجه محققان قرار گرفته است. بر اساس تحقیقات، وجود تغییرات ژنتیکی در برخی از ژن‌ها می‌تواند باعث بروز اوتیسم شود. مطالعات نشان داده‌اند که وجود خواهران یا برادران مبتلا به اوتیسم، احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد.
  • عوامل محیطی: عوامل محیطی نیز می‌توانند در بروز اوتیسم نقش داشته باشند. مطالعات نشان داده‌اند که عواملی مانند عفونت‌های ویروسی در دوران بارداری، مصرف مواد مخدر توسط مادر در دوران بارداری، کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی، و مشکلات تغذیه‌ای ممکن است بر توسعه اوتیسم تأثیرگذار باشند.
  • اختلالات نوروشیمیایی و ساختاری: برخی تحقیقات نشان داده‌اند که تغییرات در عملکرد مغز و ساختار آن ممکن است در بروز اوتیسم نقش داشته باشد. اختلالات نوروشیمیایی، کاهش سطح عملکرد نورون‌ها و نقص در ارتباطات بین سلول‌های عصبی می‌توانند از علل ابتلا به اوتیسم باشند.

با این حال، توجه داشته باشید که اوتیسم یک اختلال پیچیده است و علت آن تنها به یک عامل محدود نمی‌شود. احتمالا ترکیبی از ژنتیک، علل محیطی و عوامل دیگر در توسعه این بیماری نقش دارند. همچنین، هر فرد ممکن است به طرز متفاوتی به عوامل مختلف پاسخ دهد و اینکه دقیقا چگونه این عوامل باعث بروز اوتیسم می‌شوند هنوز به طور کامل مشخص نشده است.

سطوح اختلال طیف اوتیسم

سطوح اختلال طیف اوتیسم (Autism Spectrum Disorder)  در راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders – DSM-5)، بر اساس نیازهای فرد برای حمایت تعریف شده‌اند و توصیف کننده‌ی نیازها و علائم فرد مبتلا به اختلال طیف اوتیسم هستند. سطوح اوتیسم به تخصصی‌ترین تشخیص‌ها اجازه می‌دهند تا طرح‌های درمانی مؤثرتری را ارائه کنند و به مراقبان کمک می‌کنند تا علائم و نیازهای فرد را بهتر درک کنند. در ادامه به بیان این سطوح می‌پردازیم. سطح ۱ اوتیسم: نیاز به حمایت سطح ۱ اوتیسم ملایم‌ترین و یا “بالاترین عملکرد” از اوتیسم است که شامل افرادی می‌شود که قبلا با سندرم آسپرگر تشخیص داده می‌شدند. در این سطح، افراد نیاز به حمایت کمتری نسبت به سطوح دیگر دارند و معمولا توانایی کلامی و غیرکلامی نسبتا خوبی دارند. آنها می‌توانند در ارتباطات اجتماعی معمولی شرکت کنند، اما ممکن است در برقراری و حفظ روابط دچار مشکلاتی شوند. افراد با اوتیسم سطح 1 اغلب در درک نشانه‌های اجتماعی، تفسیر عبارات غیرکلامی و درک عواطف دیگران با دشواری مواجه هستند. همچنین، ممکن است علاقه‌ها و تمایلات آنها محدود و متمرکز شده باشد و در مقیاس کمتری نسبت به سطوح دیگر اوتیسم رفتارهای تکراری انجام دهند. با این حال مهم‌ترین ویژگی در سطح 1 اوتیسم این است که افراد توانایی بالقوه برای موفقیت در زندگی روزمره و ارتباطات اجتماعی را دارند، و به حمایت و کمک کمی نیاز دارند تا بتوانند مشکلات خود را مدیریت کنند و در محیط اجتماعی به خوبی عمل کنند. سطح ۲ اوتیسم: نیاز به حمایت قابل توجه سطح 2 اوتیسم شدیدتر از سطح 1 است و در آن افراد با چالش‌های بیشتری در ارتباط اجتماعی و رفتارهای تکراری مواجه هستند. در این سطح، مشکلات ارتباطی کلامی و غیرکلامی و واکنش‌های کاهش یافته یا غیرطبیعی به نشانه‌های اجتماعی وجود دارد. همچنین، افراد با اوتیسم سطح 2 در مقایسه با افراد سطح 1، مشکلات بیشتری در تغییر روتین زندگی و تنظیم رفتار دارند. رفتارهای تکراری نیز بیشتر و به طور آشکارتری ظاهر می‌شوند. همچنین، این افراد ممکن است در مقابله با تغییرات در روال روزانه مشکلاتی داشته باشند که به رفتارهای چالش‌برانگیز منجر شود. سطح 3 اوتیسم: نیاز به حمایت بسیار قابل توجه سطح 3 اوتیسم شدیدترین سطح اوتیسم است و با چالش‌های شدید در ارتباط اجتماعی و رفتار همراه است. افراد با اوتیسم سطح 3 ممکن است فقط از چند کلمه قابل فهم استفاده کنند. تعامل اجتماعی آنها بسیار محدود است و تنها به منظور برآورده کردن نیازهای فوری انجام می‌شود. این افراد به طرز غیرطبیعی با دیگران تعامل می‌کنند و توانایی انطباق با تغییرات در روند زندگی خود را ندارند. رفتارهای محدود کننده یا تکراری نیز توانایی عملکرد این افراد را مختل می‌کند. تغییر تمرکز از یک فعالیت به فعالیت دیگر با مشکلات بسیاری همراه بوده و باعث ناراحتی قابل توجهی در فرد می‌گردد. تشخیص و تعیین سطح اوتیسم باید توسط متخصصین و متخصصین روانپزشکی صورت گیرد. آنها از طریق مشاهده، سنجش و مصاحبه با فرد و خانواده اطلاعات لازم را برای تشخیص و تعیین سطح اوتیسم جمع‌آوری می‌کنند.

تست تشخیص اوتیسم

تست تشخیص اوتیسم به منظور جمع‌آوری اطلاعاتی کامل از تاریخچه رشد و تکامل فرد، رفتارها، علائم و نشانه‌های مربوط به اوتیسم و تأثیر آن بر زندگی روزمره فرد و خانواده او استفاده می‌شود. بر اساس این اطلاعات، تشخیص و تعیین سطح اختلال طیف اوتیسم برای فرد انجام می‌شود. هرچند که تست تشخیص اوتیسم ممکن است به عنوان یک ابزار مفید در فرایند تشخیص اوتیسم مورد استفاده قرار بگیرد، اما تشخیص نهایی باید توسط متخصصان حوزه اوتیسم و اختلالات رشدی بر اساس ارزیابی جامع و دقیق انجام شود. در ادامه به معرفی برخی از تست‌های تشخیص اوتیسم می‌پردازیم.

تست تشخیص اوتیسم

 Autism Diagnostic Observation Schedule (ADOS) تست(ADOS) به عنوان یکی از تست‌های اساسی برای تشخیص اوتیسم به کار می‌رود. در این تست، تعاملات اجتماعی، زبان و ارتباطات، و رفتارهای محدود و تکراری در فرد مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. تست ADOS به صورت مشاهده رفتاری در موقعیت‌های مختلف، مانند بازی یا تعاملات اجتماعی، صورت می‌گیرد. Autism Diagnostic Interview (ADI) تست(ADOI) به صورت مصاحبه با والدین یا نگهدارندگان فرد مورد ارزیابی انجام می‌شود. در این مصاحبه، سؤالاتی درباره تاریخچه توسعه فردی، تعاملات اجتماعی، زبان و ارتباطات، و رفتارهای محدود و تکراری پرسیده می‌شود. این تست به تشخیص و شناخت بهتر ویژگی‌های نقص‌های ارتباطی و اجتماعی در افراد مبتلا به اوتیسم کمک می‌کند. Childhood Autism Rating Scale (CARS) تست(CARS) برای ارزیابی و امتیازدهی به رفتارها و نشانه‌های اوتیسم در کودکان استفاده می‌شود. در این تست، مشاهده و ارزیابی رفتارها و علائم مختلفی، از جمله تعاملات اجتماعی، زبان و نقص‌های ارتباطی و رفتارهای تکراری و محدود، صورت می‌گیرد. Social Communication Questionnaire (SCQ) تست(SCQ) به صورت پرسشنامه است و برای ارزیابی نشانه‌های اوتیسم در کودکان و نوجوانان استفاده می‌شود. این پرسشنامه شامل سؤالاتی درباره تعاملات اجتماعی، زبان، ارتباطات و رفتارهای تکراری و محدود است. تست‌های روانشناختی تست‌های روانشناختی مانند آزمون‌های شناختی، آزمون‌های توجه و محدوده عملکرد، و آزمون‌های تحلیل مشکلات یادگیری نیز ممکن است برای ارزیابی شاخص‌های مرتبط با اوتیسم استفاده شوند. تشخیص اوتیسم نیازمند ارزیابی جامع و شخصی‌سازی شده است و تیم متخصص باید با توجه به نیازهای هر فرد، تست‌های مناسب را انتخاب کند. همچنین، تشخیص اوتیسم بر اساس تنها یک تست ممکن نیست و به ترکیبی از تست‌ها، مشاهدات رفتاری و ارزیابی‌های دیگر نیاز است.

 اوتیسم چگونه درمان می‌شود؟

درمان اختلال طیف اوتیسم (ASD) به منظور کاهش علائمی که با عملکرد روزمره و کیفیت زندگی تداخل می‌کنند، انجام می‌شود. اوتیسم هر فرد را به صورت منحصر به فرد تحت تأثیر قرار می‌دهد، بنابراین نیازهای درمانی هر فرد با اوتیسم متفاوت است. درمان‌ها می‌توانند در محیط آموزشی، سلامت، اجتماعی و خانه یا ترکیبی از این محیط‌ها ارائه شوند. ارتباط و همکاری بین ارائه‌دهندگان درمان، فرد مبتلا به اوتیسم و خانواده او دارای اهمیت است. زیرا همکاری باعث می‌شود تا اهداف و پیشرفت درمان مطابق با انتظارات برآورده شود. هنگامی که افراد مبتلا به اوتیسم از دوران دبیرستان خارج شده و پا به بزرگسالی می‌گذارند، ارائه خدمات اضافی به آنان سلامت و عملکرد روزانه آن‌ها را ارتقا داده و مشارکت اجتماعی‌شان را تسهیل می‌کند. در ادامه با در نظر داشتن این مهم که(برنامه‌های درمانی معمولا برای هر فرد به صورت خاص طراحی می‌شوند) به بررسی انواع درمان‌ها می‌پردازیم.

انواع درمان‌ها

انواع مختلفی از درمان‌ها در دسترس هستند که معمولا به دسته‌های زیر تقسیم می‌شوند، اگرچه برخی از درمان‌ها شامل چندین رویکرد می‌شوند.

  • روش‌های رفتاری
  • روش‌های توسعه‌ای
  •  روش‌های آموزشی
  •  روش‌های اجتماعی-رابطه‌ای
  • روش‌های دارویی
  •  روش‌های روانشناختی
  •  درمان‌های تکمیلی و جایگزین

رویکردهای رفتاری رویکردهای رفتاری بر تغییر رفتارها با درک آنچه قبل و بعد از رفتار رخ می‌دهد تمرکز می‌کنند. رویکردهای رفتاری بیشترین شواهد را برای درمان علائم اوتیسم دارند و در بسیاری از مدارس و مراکز درمانی استفاده می‌شوند. یکی از درمان‌های رفتاری معروف برای افراد مبتلا به اوتیسم، تحلیل رفتاری کاربردی (ABA)  است که به افزایش رفتارهای مطلوب و کاهش رفتارهای نامطلوب با هدف بهبود مهارت‌های مختلف کمک می‌کند. پیشرفت ها در این روش مورد اندازه‌گیری و ارزیابی قرار می‌گیرد. دو نوع آموزش ABA شامل آموزش آزمایشی جزئی (DTT) و آموزش پاسخ محور(PRT) هستند.

  • DTT از دستورات مرحله به مرحله برای آموزش رفتار یا پاسخ مورد نظر استفاده می‌کند. درس‌ها به بخش‌های ساده تقسیم می‌شوند و پاسخ‌ها و رفتارهای مطلوب پاداش داده می‌شوند و پاسخ‌ها و رفتارهای نامطلوب نادیده گرفته می‌شوند.
  • PRT در محیطی طبیعی و نه در محیط کلینیکی انجام می‌شود. هدف PRT بهبود چندین “مهارت اصلی” است که به فرد در یادگیری مهارت‌های دیگر کمک می‌کند. به عنوان مثال یکی از مهارت اصلی، برقراری ارتباط با دیگران است.

رویکردهای توسعه‌ای رویکردهای توسعه‌ای بر بهبود مهارت‌های توسعه‌ای خاص مانند مهارت‌های زبانی یا مهارت‌های جسمی یا یک مجموعه گسترده‌تر از توانایی‌های توسعه‌ای مرتبط تمرکز دارند. رویکردهای توسعه‌ای اغلب با رویکردهای رفتاری ترکیب می‌شوند. یکی از روش‌های توسعه‌ای رایج برای افراد مبتلا به اوتیسم، درمان گفتار و زبان است. درمان گفتار و زبان به بهبود درک و استفاده از گفتار و زبان شخص کمک می‌کند. برخی افراد مبتلا به اوتیسم به صورت کلامی ارتباط برقرار می‌کنند. در حالی که برخی دیگر از طریق استفاده از علامت‌ها، حرکات، تصاویر یا دستگاه ارتباط الکترونیکی قادر به برقرار ارتباط می‌شوند. یکی دیگر از روش‌های توسعه‌ای درمان شغلی و آموزش مهارت‌هایی به فرد است که کمک می‌کند تا بتواند به صورت حداکثر، مستقل زندگی کند. این مهارت‌ها معمولا شامل پوشیدن لباس، خوردن، استحمام و برقراری ارتباط با دیگران هستند. هدف از درمان شغلی افزایش استقلال و خودکفایی فرد در زندگی روزمره و اشتغال به کار است. رویکردهای آموزشی رویکردهای آموزشی بر تقویت مهارت‌های تحصیلی و آموزشی فرد تمرکز دارند. این رویکرد شامل آموزش مهارت‌های تحصیلی از جمله خواندن، نوشتن، محاسبه و حل مسائل ریاضی،همچنین مهارت‌های عملی مانند مهارت‌های کاربردی و حرفه‌ای یا مهارت‌های اجتماعی مانند برقراری ارتباط و همکاری است. رویکردهای آموزشی معمولا در محیط آموزشی انجام می‌شوند و توسط متخصصین آموزشی، معلمان یا مربیان ارائه می‌شوند. رویکردهای اجتماعی-رابطه‌ای   سیاتیک چیست ؟ علائم و روش های درمان آنبیشتر بخوانید:سیاتیک چیست؟ علائم و روش های درمان آن رویکردهای اجتماعی-رابطه‌ای بر تقویت مهارت‌های اجتماعی و برقراری روابط با دیگران تمرکز دارند. این رویکردها شامل آموزش مهارت‌های ارتباطی، تعامل اجتماعی، تشخیص و استفاده از عواطف و مهارت‌های دیگر مربوط به روابط اجتماعی است. رویکردهای اجتماعی-رابطه‌ای اغلب در محیط‌های گروهی یا در محیط‌های اجتماعی مانند مدارس، کلاس‌های مهارتی یا گروه‌های پشتیبانی ارائه می‌گردند.

 اوتیسم چگونه درمان می‌شود؟

روش‌های دارویی در برخی موارد، استفاده از داروها می‌تواند به کنترل برخی از علائم اوتیسم کمک کند. این داروها توسط پزشکان تجویز می‌شوند و نیاز به نظارت و پیگیری دقیق دارند. ممکن است هر فرد به عنوان پاسخ به داروها به طور متفاوت واکنش نشان دهد، بنابراین در این روش نیاز به تنظیم داروها و مانیتورینگ مداوم وضعیت بیماری و عوارض جانبی وجود دارد. روش‌های روانشناختی روش‌های روانشناختی به بررسی عوامل روانی اوتیسم تمرکز دارند. این روش‌ها  شامل مشاوره روانشناختی، روان درمانی، روش‌های مداخله محور و ترکیبی از روش‌های مختلف هستند. درمان‌های تکمیلی و جایگزین درمان‌های تکمیلی به عنوان مکمل برای درمان‌های اصلی مورد استفاده قرار می‌گیرند و بهبود و کاهش علائم اوتیسم را هدف می‌گیرند. این درمان‌ها غالبا به صورت تکنیک‌ها و روش‌های مختلفی اعمال می‌شوند و می‌توانند در مهارت‌های اجتماعی، ارتباطی و رفتاری فرد بهبود به همراه داشته باشند. در زیر به برخی از درمان‌های تکمیلی متداول در اوتیسم اشاره می‌کنیم:

  • موسیقی درمانی: استفاده از موسیقی‌می‌تواند در تمرکز، تعامل اجتماعی و بیان عواطف برای فرد مبتلا به اوتیسم مفید باشد.
  • درمان با حیوانات: این روش شامل استفاده از حیوانات خانگی یا حیوانات آموزش‌دیده مثل سگ‌های راهنما است. حضور حیوانات ممکن است فرد را به تعامل اجتماعی و کاهش تنش‌ها و استرس‌ها تشویق کند.
  •  درمان با بازی: استفاده از بازی‌های تخصصی و قوانین ساختارمند در جلسات تربیتی و آموزشی می‌تواند به بهبود ارتباط و مهارت‌های اجتماعی کمک کند.
  • روش‌های تغذیه‌ای: برخی از افراد مبتلا به اوتیسم نیازهای تغذیه‌ای خاصی دارند. تغذیه متعادل و استفاده از تغذیه‌های خاص می‌تواند به بهتر شدن رفتارها و سلامتی فرد کمک کند.
  • مکمل‌های غذایی: برخی مکمل‌های غذایی مانند ویتامین‌ها، مواد معدنی و اسیدهای چرب امگا-3  به در بهبود علائم اوتیسم موثر هستند. با این حال، قبل از مصرف هرگونه مکمل غذایی، بهتر است با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید.
  •  روش‌های مکمل: برخی روش‌های مکمل مانند روش‌های آروماتراپی، تکنیک‌های تنفس، ماساژ و روش‌های طب سوزنی (آکوپانکچر) نیز به عنوان درمان‌های تکمیلی در اوتیسم استفاده می‌شوند. این روش‌ها می‌توتوانند به کاهش استرس، اضطراب و افزایش کیفیت خواب کمک کنند.

آیا اوتیسم درمان قطعی دارد؟

به نظر می‌رسد هنوز درمانی قطعی برای اوتیسم وجود ندارد. اوتیسم یک اختلال عصبی است که معمولا در طول زندگی با کودکان باقی می‌ماند. هرچند برخی از روش‌ها و برنامه‌های درمانی می‌توانند به کودکان مبتلا به اوتیسم کمک کنند تا توانایی‌هایشان را توسعه دهند و مشکلات را کاهش دهند، اما درمان قطعی و کامل برای اوتیسم وجود ندارد. هر کودک ممکن است به طور متفاوت به درمان و مداخله‌ها پاسخ دهد، بنابراین تجربه و نتایج ممکن است بین فرد به فرد متفاوت باشد.

آیا اوتیسم درمان قطعی دارد؟

کار درمانی و اقدامات حمایتی برای اوتیسمی ها

کار درمانی حرفه‌ای یک روش اصلی درمان برای افراد مبتلا به اختلال اوتیسم است که با همکاری متخصصین درمان حرفه‌ای و خانواده، به مراقبت و پشتیبانی از افراد مبتلا کمک می‌کند. کار درمانی بر مبنای توانمندسازی، بهبود و حفظ توانایی انجام فعالیت‌های روزمره و ارتباط با دیگران برای افراد مبتلا تمرکز دارد. یکی از نقش‌های مهم کار درمانی در درمان اوتیسم، ارزیابی سطح توسعه فرد است. درمان‌گران حرفه‌ای درمانی، با استفاده از ابزارهای ارزیابی مناسب، میزان توانمندی‌های جسمی، حسی، عاطفی و شناختی فرد را سنجیده و ارزیابی می‌کنند. بر اساس این ارزیابی‌ها، اقدامات درمانی مناسبی برای فرد تعیین می‌شود. در زیر در مورد اقدامات حمایتی در کار درمانی برای افراد مبتلا به اوتیسم توضیح می‌دهیم. تمرکز بر ادغام حسی و استراتژی‌های مبتنی بر حس در این روش، توجه به حس و حرکت بیمار با استفاده از فعالیت‌های مانند فشار دادن، چیدن، جنبش بدن و تمرینات تعادلی می‌باشد. این مداخله به کودکان اوتیسم کمک می‌کند تا در تمرکز حواس، تنظیم و واکنش به محیط اطراف خود به  شرایط بهتری دست یابند. تأکید بر سلامت روانی و روان‌شناسی این مداخله شامل کار با مشکلات روانی و روان‌شناختی مرتبط با اوتیسم است. متخصصان کار درمانی می‌توانند با استفاده از تکنیک‌های مانند تمرینات تنفس، تمرینات آرامش و استراتژی‌های مدیریت استرس به کودکان اوتیسم کمک کنند تا با مشکلات روانی خود مقابله کنند و بهتر شوند.  به کار بردن استراتژی‌ها و برنامه‌های توسعه احساسات و خودتنظیمی این شیوه به کودکان اوتیسم کمک می‌کند تا مهارت‌های احساسی و خودتنظیمی خود را بهبود بخشند. استراتژی‌های توسعه احساسات شامل تشویق کودکان به شناخت و بیان احساسات، توسعه مهارت‌های مدیریت خشم و اضطراب، و ارائه راهکارهای خودتنظیمی در مواجهه با موقعیت‌های مختلف است. سازماندهی گروه‌های همسال، مشارکت اجتماعی و فعالیت‌های بازی این مداخله بر ارتقای تعاملات اجتماعی کودکان اوتیسم تأکید دارد. بدین صورت که از طریق فعالیت‌های گروهی و بازی‌های همسال، کودکان می‌توانند مهارت‌های ارتباطی، همکاری و تعامل اجتماعی خود را تقویت کنند. ارتقای مهارت‌های خودمراقبتی به کودکان اوتیسم آموزش داده می‌شود که چگونه مهارت‌های خودمراقبتی مانند استحمام، تغذیه و آرایش را ارتقا بخشند.  یادگیری این مهارت‌ها به کودکان کمک می‌کند تا استقلال بیشتری در زندگی روزمره خود داشته باشند.

آیا رژیم غذایی می‌تواند بر اوتیسم تاثیر بگذارد؟

تأثیر رژیم غذایی بر اوتیسم موضوعی است که برای محققان و افرادی که با این اختلال مبتلا هستند، همواره جذابیت داشته است. در حال حاضر، شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد رژیم غذایی می‌تواند بر برخی از علائم اوتیسم تاثیر داشته باشد، اما برای یافتن یک پاسخ قطعی نیاز به تحقیقات بیشتر و دقیق‌تر است. یک مقاله منتشر شده در سایت مرکز ملی اطلاعات پزشکی (PubMed Central)  با عنوان “The Effects of Dietary Interventions on Autism”، بررسی‌های متعددی را درباره تأثیر رژیم غذایی بر اوتیسم ارائه می‌دهد. مطالعات نشان می‌دهند که برخی رژیم‌ها می‌توانند در برخی از علائم اوتیسم بهبود به همراه داشته باشند، اما این تأثیرات  ممکن است برای هر فرد متفاوت باشد. به عنوان مثال، رژیم کاهش گلوتن و کازئین (Gluten-(Free Casein-Free Diet)  که در آن مصرف غذاهای حاوی گلوتن (موجود در گندم و جو) و کازئین (موجود در محصولات لبنی) محدود می‌شود، بعضی از کودکان مبتلا به اوتیسم را می‌تواند بهبود بخشد. در مطالعات دیگر، رژیم کم‌سدیم، رژیم پرزینکتوز (High-Protein, Low-Carbohydrate Diet)  و رژیم‌های غنی از اسیدهای چرب امگا-3 نیز بررسی شده‌اند و تأثیرات مثبتی در علائم اوتیسم نشان داده‌اند. اما باید توجه داشت که نتایج این مطالعات همچنان محدود و متناقض هستند. برخی تحقیقات نشان داده‌اند که رژیم غذایی تأثیری بر علائم اوتیسم ندارد و برخی دیگر نتایج مثبت گزارش کرده‌اند. همچنین، تأثیر رژیم غذایی بر اوتیسم ممکن است به عوامل مختلفی مانند سن، جنسیت، شدت علائم و وضعیت فیزیولوژیک هر فرد بستگی داشته باشد. در نظر داشته باشید که تغییرات رژیم غذایی ممکن است نتایج فوری و قطعی در بهبود علائم اوتیسم به همراه نداشته باشد. به عنوان مثال، در برخی موارد، تغییرات مثبت در علائم ممکن است به مرور زمان رخ دهد و نیاز به صبر و استمرار داشته باشد.

تفاوت بین اوتیسم و ADHD چیست؟

درک و فهم تفاوت علائم اختلال‌های، نقص توجه و بیش‌فعالی (ADHD)  و اوتیسم (ASD)  کمی پیچیده است. اوتیسم و ADHD دو اختلال نوروتوسایکولوژیکی جداگانه هستند، اما برخی از علائم آنها را می‌تواند به اشتراک بگذارند. اوتیسم معمولاً با مشکلات در ارتباطات اجتماعی، اختلالات در تعاملات اجتماعی و الگوهای تکراری رفتاری مشخص می‌شود. از سوی دیگر، ADHD به مشکلات در تمرکز، بیش فعالی و کنترل غریزه همراه است. هر دو اختلال می‌توانند همزمان در فردی رخ دهند و علائم مشابهی داشته باشند. در ادامه به بیان تفاوت‌ها می‌پردازیم.

تفاوت بین اوتیسم و ADHD چیست؟
  • یکی از تفاوت‌های اصلی بین اوتیسم و ADHD در مورد کمبود توجه است. در ADHD، دشواری تمرکز بر یک موضوع برای مدت طولانی و کنترل حواس مشاهده می‌شود، در حالی که در اوتیسم، کمبود توجه به موضوعاتی که علاقه‌مندی ندارند و ارتباطات اجتماعی می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند.
  • در مورد مهارت‌های ارتباطی نیز تفاوت‌های قابل توجهی بین اوتیسم و ADHD وجود دارد. کودکان مبتلا به ADHD ممکن است صحبت کردن بیش از حد، نتوانند کنترل کلامشان را داشته باشند و به تأثیر کلامشان بر دیگران توجه نکنند. از سوی دیگر، کودکان با اوتیسم معمولاً دشواری در بیان احساسات و افکار خود دارند و ممکن است از حرکات و اشاره به منظور برقراری ارتباط استفاده نکنند.
  • همچنین، در مورد روتین و ساختار نیز تفاوت‌هایی وجود دارد. کودکان مبتلا به ADHD به سرعت از ساختارهایی که برایشان جذاب نیستند خسته می‌شوند و علاقه‌مندی خود را از دست می‌دهند. در عین حال، کودکان اوتیسم به روتین و ساختار تأکید دارند و تغییرات در آن می‌تواند ناراحتی و عصبانیت آنها را به دنبال داشته باشد.

 

کودکان اوتیسم چه خصوصیاتی دارند؟

کودکان مبتلا به اوتیسم می‌توانند برخی از خصوصیات زیر را داشته باشند:

  • کودکان اوتیسم ممکن است به صدای صدا زدن به اسمشان پاسخ ندهند.
  • آنها ممکن است از برقراری تماس چشمی خودداری کنند.
  • از پاسخ دادن به لبخند شما اجتناب کنند.
  •  اگر با یک طعم، بو یا صدا مشخصی مواجه شوند که آن را نپسندند معمولا بسیار عصبانی می‌شوند.
  • در آنان حرکات تکراری مانند جابجایی انگشتان یا تکان دادن بدن مشاهده می‌شود
  • معمولا نسبت به سایر کودکان کمتر صحبت می‌کنند و کلمات کمتری بکار می‌برند.
  • همچنین کمتر بازی های تخیلی انجام می‌دهند.
  • به علاوه غالبا عبارت‌های یکسانی را تکرار می‌کنند.
  • آن‌ها ممکن است به دیگران و حالات ذهنی یا احساساتشان توجه کمتری داشته باشند.
  • کودکان اوتیسم ممکن است سبک صحبتی غیرمعمول داشته باشند.
  • معمولا به موضوعات یا فعالیت‌های خاص علاقه بسیار شدید نشان می‌دهند.
  • این کودکان در برقراری روابط دوستانه با مشکل مواجه می‌شوند و تمایل به تنها بودن دارند.
  • در بیان احساسات خود راحت نیستند.

علائم اوتیسم در نوجوانان چیست؟

در نوجوانان، برخی علائم و نشانه‌های خاص می‌توانند به وجود آید که می‌تواند به والدین، معلمان و مراقبان کمک کند تا اوتیسم در نوجوانان را شناسایی کنند. در زیر، برخی از این علائم و نشانه‌ها را ذکر می‌کنیم.  مشکل در تعاملات اجتماعی و ارتباط

  • دشواری در برقراری رابطه دوستی‌
  • اشتباه در تشخیص نشانه‌ها و زبان بدن
  • تفسیر اشتباه مکالمات
  • ترجیح برقراری دوستی‌های آنلاین به جای روابط حضوری
  • نقص در تماس چشمی
  • اظهار نظر که “به جمع نمی‌پیوندم”

سختگیری و انعطاف‌ناپذیری در فکر (فکر کردن سیاه و سفید)

  • مشکلات در پردازش حسی
  • تجربه بار سنگینی از سر و صداهای محیطی مانند سر و صدای مدرسه
  • ناتوانی در مقابله با صف‌ها و اتلاف زمان
  • حساسیت به لمس
  • مشکلات در برنامه‌ریزی و سازماندهی کارها، کیف و روز مدرسه

 مشکلات عاطفی

  • عدم اعتماد به نفس
  • مشکل در بیان و تشخیص احساسات خود
  • درجه اضطراب بیش از حد نسبت به وضعیتی که آن را تحریک می‌کند
  • حالت افسردگی و ناراحتی روحی
  • تمایل به انزوا از دنیای بیرون

علائم اوتیسم در بزرگسالان چیست؟

علائم اوتیسم در بزرگسالان می‌تواند متفاوت باشد، اما برخی علائم متداول را در زیر بیان می‌کنیم. دشواری در درک افکار و احساسات دیگران

  • مشکل در درک اینکه دیگران در چه فکری هستند یا چه احساسی دارند.
  • اضطراب شدید در مواجهه با موقعیت‌های اجتماعی.
  • دشواری در برقراری دوستی و تمایل به تنها بودن.
  • به نظر رسیدن بی‌احترامی، بی‌اهمیتی یا بی‌توجهی کردن به دیگران بدون اینکه قصد این رفتارها را داشته باشند.
  • دشواری در بیان احساسات شخصی خود.

 تفسیر حرف‌ها و عبارات به صورت حرف به حرف

  • درک کلام به صورت حرف به حرف و عدم درک اصطلاحات یا طنزها.
  • عدم درک شوخ‌طبعی‌ها
  • پیوستگی به روال روزانه و ایجاد اضطراب شدید در صورت تغییر آن.

 علائم و رفتارهای تکراری

  • عدم درک قوانین اجتماعی مانند قطع کردن صحبت‌های دیگران.
  • اجتناب از تماس چشمی با دیگران.
  • حساسیت زیاد به تماس بدنی از سوی دیگران یا عصبانیت شدید در صورت نزدیک شدن آنها.
  • توجه به جزئیات کوچک، الگوها، بوها یا صداها که دیگران به آنها توجه نمی‌کنند.
  • علاقه شدید به موضوعات یا فعالیت‌های خاص و علاقه به برنامه‌ریزی دقیق قبل از انجام آنها.

آیا بین زنان و مردان مبتلا به اوتیسم تفاوتی وجود دارد؟

بین زنان و مردان مبتلا به اوتیسم تفاوت‌هایی وجود دارد. در گذشته، اکتشاف و تشخیص اوتیسم بیشتر در مردان صورت می‌گرفته است و به همین دلیل، علائم اوتیسم در زنان به طور کلی کمتر شناخته می‌شدند. اما اکنون مطالعات نشان می‌دهند که اوتیسم در زنان نیز رخ می‌دهد و در برخی جوانب با اوتیسم در مردان تفاوت‌هایی وجود دارد. در ادامه در مورد تفاوت‌ها توضیح می‌دهیم.

  • یکی از تفاوت‌های اصلی میان زنان و مردان مبتلا به اوتیسم در نحوه بروز و نمایش علائم است. زنان معمولا مهارت‌های اجتماعی و تعاملی بهتری دارند و در زندگی اجتماعی می‌توانند تعاملات بیشتری داشته باشند. آنها ممکن است بتوانند علائم اوتیسم را پنهان کنند و رفتارهای مناسب‌تری را نمایش دهند تا در جامعه بهتر جای بگیرند. این موضوع سبب تشخیص دیرهنگام یا عدم تشخیص اوتیسم در زنان می‌شود.
  • علاوه بر این، زنان مبتلا به اوتیسم کمتر علائم تکراری نشان می‌دهند، به طوری که این علائم در مردان اوتیسمی بیشتر مشاهده می‌شود. همچنین، این زنان اغلب در درک احساسات و عواطف دیگران نسبت به مردان مبتلا به اوتیسم مشکل کمتری دارند و احتمالا بهتر بتوانند در موقعیت‌های اجتماعی متناسب عمل کنند.
  • از طرف دیگر، تحقیقات نشان می‌دهد که زنان مبتلا به اوتیسم ممکن است با مشکلات روانشناختی، اضطراب و افسردگی مواجه شوند. همچنین، تشخیص اوتیسم در زنان ممکن است دشوارتر باشد زیرا علائم آنها کمتر به معیارهای تشخیصی متداول می‌خورند که برای مردان تعیین شده‌اند.

به طور کلی، تفاوت‌های بین زنان و مردان مبتلا به اوتیسم نشان می‌دهد که نیاز به توجه و آگاهی بیشتر در جامعه و حوزه تشخیص و پشتیبانی از زنان مبتلا به اوتیسم وجود دارد.

عوامل خطر ایجاد اوتیسم چیست؟

عوامل خطر ایجاد اوتیسم چیست؟

اوتیسم یک طیف از اختلالات بسیار پیچیده است و علائم متنوعی دارد که شدت آنها متفاوت است. به دلیل پیچیدگی این اختلال، عوامل ژنتیکی و محیطی متعددی در بروز آن نقش دارند. ژن‌ها به همراه تأثیرات محیطی می‌توانند در رشد کودک به نحوی که به اوتیسم منجر می‌شود، تأثیر بگذارند. در زیر به تعدادی از عوامل خطر ایجاد اوتیسم که شناخته شده هستند می‌پردازیم.

  • کودکانی که دچار اختلالات ژنتیکی مانند سندرم فراگیل ایکس، سندرم داون و سندرم رت هستند، در مقایسه با دیگران، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به اوتیسم هستند. ژن‌های مختلفی ممکن است در توسعه اختلال طیف اوتیسم نقش داشته باشند. به طور مثال اختلال ژنتیکی سندرم رت با اختلال ذهنی، کاهش رشد سرعت سر و از دست دادن استفاده از دست مرتبط است. تقریبا تنها در دختران رخ می‌دهد. عوامل ژنتیکی دیگر شامل جهش‌های ژنتیکی یا تغییرات ژنتیکی نیز می‌توانند موجب افزایش خطر اوتیسم در کودک ‌شوند. برخی جهش‌های ژنتیکی ممکن است به ارث رسیده باشند، در حالی که برخی دیگر به صورت تصادفی رخ می‌دهند. در بعضی موارد، ژن‌های دیگری در توسعه غیرطبیعی مغز یا تأثیر بر مسیرهای ارتباطی سلول‌های مغزی نقش دارند. بنابراین،  برخی از ژن‌های دیگر نیز می‌توانند شدت علائم را تعیین کنند.
  • اگرچه تحقیقات قطعی برای اثبات این ادعا وجود ندارد، اما به نظر می‌رسد سن والدین به عنوان یک عامل خطر در اوتیسم دخیل باشد. کودکانی که از والدینی که دارای سن بالا هستند متولد می‌شوند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به اوتیسم قرار می‌گیرند.
  • کودکانی که با وزن تولد کم به دنیا می‌آیند، در خطر بروز اوتیسم قرار دارند.
  • وجود برادر یا خواهر  مبتلا به اوتیسم خطر ابتلا به اوتیسم را برای کودک افزایش می‌دهد.
  • نوزادانی که قبل از 26 هفته بارداری به دنیا می‌آیند، ممکن است خطر بالایی برای ابتلا به اوتیسم داشته باشند.
  • اسکلروز توبروسیس، یک وضعیت است که در آن تومورهای خوش‌خیم در مغز تشکیل می‌شوند، ممکن است خطر ابتلا به اوتیسم را افزایش دهد.
  • پسران تقریبا چهار برابر احتمال بیشتری برای ابتلا به اوتیسم نسبت به دختران دارند.
  • در یک خانواده، اگر یکی از فرزندان اوتیسم داشته باشد، خطر بارداری و زایمان فرزند دیگری با اوتیسم بالا است. همچنین امکان وجود مشکلات کوچکی در ارتباطات اجتماعی یا ارتباطات خود والدین یا خویشان کودک وجود دارد که معمولا با اختلال طیف اوتیسم همخوانی دارد.

علاوه بر عوامل فوق، عوامل زیر نیز ممکن است در توسعه اوتیسم نقش داشته باشند یا خطر آن را افزایش دهند. با این حال، تحقیقات در حال انجام است تا این ادعاها را قطعی کنند.

  • مشکلات در طول بارداری
  • چاقی در طول بارداری یا افزایش وزن بیش از حد در طول بارداری
  • مصرف الکل یا سیگار در طول بارداری
  • عفونت‌های ویروسی
  • تماس با ترکیبات شیمیایی و زندگی در محیط‌های آلوده
  • دیابت بارداری و استفاده از برخی داروهای ضد تشنج یا ضد صرع در طول بارداری
  • آلودگی هوا

سخن آخر:

در این مقاله درباره اوتیسم که بر تعاملات اجتماعی، رفتار و یادگیری فرد تأثیر می‌گذارد به تفصیل سخن گفتیم. خواندن این مقاله به خوانندگان کمک می‌کند تا درک بهتری راجع به اوتیسم و علائم آن پیدا کنند. همچنین برای آشنایی با روش‌های درمان و پشتیبانی موجود برای افراد مبتلا به اوتیسم و خانواده‌هایشان مفید است.


:: امتیاز: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

:: بازدید : 3


نویسنده
نویسنده : نویسنده خبرستان
تاریخ : [جمعه 21 اردیبهشت 1403 ] [ 19:48]
تاریخ


موسیقی راک علاوه بر تاثیرات مثبتی که بر مغز می گذارد، یکسری تاثیرات منفی نیز خواهد داشت. در این مقاله سعی داریم شما را با تمامی ویژگی های این موسیقی و همچنین تاثیر موسیقی راک آشنا کنیم. روی مغز.

اگرچه اخیراً موسیقی راک وارد کشور ما شده است و طرفداران آن بیش از هر زمان دیگری است، اما باید دانست که این نوع موسیقی بسیار ظالمانه است و باعث بروز برخی بیماری های روانی و تأثیر آن بر مغز انسان می شود. برای دانلود آهنگ خارجی در سبک راک به سایت موزیک باران مراجعه نمایید.

آشنایی با تاثیرات موسیقی راک بر مغز

به طور کلی، حقیقت این است که سرعت موسیقی می تواند بر امواج مغزی شما تأثیر بگذارد. در واقع، موسیقی با ضرب آهنگ قوی و ثابت می تواند امواج مغزی شما را تحریک کند تا با آهنگ آهنگ مطابقت داشته باشد. به عنوان مثال، مشاهده شده است که ضربان قلب سریعتر مغز را به حالت هوشیاری نزدیک می کند.

ضربان آهسته مغز را به حالت آرامش و استراحت نزدیک می کند. این تغییراتی که ضربات موسیقی در امواج مغزی ایجاد می‌کند، حتی پس از توقف گوش دادن به موسیقی می‌تواند ادامه یابد.

به راحتی می توان موسیقی راک را خشمگین و تهاجمی دانست، اما تحقیقات جدید نشان می دهد که گوش دادن به هارد راک در واقع می تواند شما را شادتر و سالم تر کند. حتی موسیقی متال که با عصبانیت و ضربه می شناسید، می تواند حال بد را به شادی تبدیل کند.

همه افراد با موسیقی احاطه شده اند، چه از یک لیست پخش در تلفن خود یا موسیقی پس زمینه ای که در یک رستوران پخش می شود. در واقع چیزی که ممکن است ندانید این است که موسیقی که گوش می دهید چقدر بر سلامت روحی و جسمی شما تأثیر می گذارد.

تاثیر موسیقی بر مغز:

امروزه بسیاری از کارشناسان در مورد چگونگی تأثیر موسیقی بر ذهن انسان در تلاش هستند تا بفهمند مغز انسان چگونه می تواند موسیقی بشنود و پخش کند. مطالعات روی تأثیرات موسیقی بر امواج مغزی نشان داده است که ارتعاشات صوتی پرده گوش را قلقلک می دهد، به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود، از طریق اعصاب شنوایی به ساقه مغز می رسد و به چیزی تبدیل می شود که ما به عنوان موسیقی درک می کنیم. انجام می دهند

به گفته محققان، از آنجایی که هر نوع ساز در موسیقی راک ساختاری از ریاضیات و معماری است، مغز شما برای درک آن باید محاسبات زیادی انجام دهد.

تاثیرات مثبت موسیقی بر مغز:

در زیر سعی کرده ایم فواید و تاثیرات موسیقی بر مغز را معرفی کنیم:

دانش کلامی را بهبود می بخشد؛

نه تنها گوش دادن به موسیقی، بلکه یادگیری و نواختن موسیقی تاثیر مثبتی بر مغز دارد. افرادی که نواختن پیانو، گیتار و سایر آلات موسیقی را یاد می‌گیرند، بینایی و ضریب هوشی بهتری دارند زیرا هماهنگی بدن به بدن هنگام تمرین یک ساز بسیار بهبود می‌یابد. امروزه مطالعات بسیاری تاثیرات مثبت موسیقی بر بدن را تایید کرده اند.

خاطرات فراموش شده را زنده می کند:

تجربه نشان می دهد که فعال سازی مغز با گوش دادن به موسیقی در یادآوری لحظات گذشته بسیار موثر است، بنابراین گاهی باید سراغ آهنگ های قدیمی رفت.

افزایش قدرت خلاقیت:

گوش دادن به موسیقی، به خصوص آهنگ جدید، می تواند مغز انسان را بسیار تحریک کند. حتی ممکن است مغز در ابتدا احساس راحتی نکند. اما این ناآگاهی مغز را وادار می کند که برای درک صدای جدید تلاش کند و بنابراین تأثیر موسیقی بر مغز افراد به بهبود خلاقیت او کمک می کند.

توانایی های ذهنی را تنظیم می کند:

با آرامش و کاهش استرس در مغز و بدن، خاک به تدریج برای بهبود قدرت مراقبه و حافظه منتقل می شود. به گفته محققان، گوش دادن به موسیقی به روشن شدن مناطق خاصی از قشر مغز کمک می کند که مستقیماً بر عملکردهای شناختی تأثیر می گذارد.

شاید به همین دلیل است که نوازندگان اغلب خاطرات بهتری نسبت به دیگران دارند. می توانید از تاثیر موسیقی بر روی مغز کودکان و یا تاثیر موسیقی بر روی جنین در دوران بارداری استفاده کنید. اما برای بهره مندی از تاثیر موسیقی بر مغز حافظه، توصیه می شود به نحوه واکنش خود به انواع مختلف موسیقی توجه کنید و حتما نوع مناسب خود را انتخاب کنید.

زیرا آهنگی که به یک نفر کمک می کند تمرکز کند ممکن است حواس دیگری را پرت کند و ملودی که به آرامش کمک می کند ممکن است دیگری را آزار دهد.

بدن و ذهن را شاد می کند:

یکی از تاثیرات اصلی موسیقی بر مغز افزایش ترشح هورمون های شادی و احساس خوشبختی است. به طور کلی لذت جسم و روح می تواند یکی دیگر از تاثیرات موسیقی راک بر مغز انسان باشد که با گوش دادن به آن به راحتی می توانید روحیه خود را بالا ببرید.

بنابراین، موسیقی می تواند به عنوان یک ابزار عالی برای مدیریت خلق و خو و کاهش مشکلات قلبی مانند فشار خون بالا باشد. جالب است بدانید وقتی غمگین هستید، گوش دادن به موسیقی غمگین می تواند خلق و خوی شما را بهبود بخشد و احساس بهبودی در شما ایجاد کند.


:: امتیاز: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

:: بازدید : 3


نویسنده
نویسنده : نویسنده خبرستان
تاریخ : [جمعه 21 اردیبهشت 1403 ] [ 18:53]
تاریخ

ایبوپروفن هر فردی ممکن است در طول زندگی خود، دردهای مختلفی را تجربخ کند و بر اساس شدت آن به‌دنبال برطرف کردن آن است. برای مقابله با دردهای مختلف بدن، تکنیک‌های متنوعی موجود است. یکی از این تکنیک‌ها استفاده از داروی است. در این مطلب می‌خواهیم در مورد داروی ایبوپروفن آگاهی پیدا کنیم. چه زمانی می‌توانیم از ایبوپروفن استفاده کنیم؟، آیا برای تهیه این دارو به نسخه پزشک احتیاج داریم؟، قرص ایبوپروفن چه عوارضی دارد؟، چطور باید آن را مصرف کرد؟ اگر با این پرسش‌ها مواجه هستید، این مطلب را بخوانید.  

قرص ایبوپروفن چیست؟

قرص ایبوپروفن یک داروی ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAID) است که معمولاً برای مدیریت درد، التهاب و تب مصرف می‌شود. این دارو با کاهش تولید موادی که التهاب و درد در بدن ایجاد می‌کند، عمل می‌کند. ایبوپروفن در دوزهای مختلف و در قالب‌های مختلفی موجود است، از جمله قرص، محلول و ژل برای استفاده موضعی.

قرص ایبوپروفن برای چه مشکلاتی مصرف می‌شود؟

قرص ایبوپروفن برای مدیریت و درمان موارد زیر معمولاً مصرف می‌شود:

  1. درد: از جمله دردهای ماسکولار (عصبی)، آرتریت، درد پس از جراحی، دردهای دندان و درد‌های سایر بافت‌های نرم.
  2. تب: ایبوپروفن می‌تواند به کاهش تب کمک کند.
  3. التهاب: به خصوص در مواردی مانند آرتریت روماتوئید یا استئو آرتریت.
  4. دردهای قاعدگی: ایبوپروفن ممکن است برای کاهش دردهای قاعدگی زنان بهره‌برداری شود.
  5. سردردها: از جمله میگرن و سردرد تنشی.
  6. دردهای دندان: به عنوان یک داروی ضد درد برای کاهش درد ناشی از مشکلات دندانی.

هر چند ایبوپروفن برای موارد فوق مفید است، اما این دارو همچنین می‌تواند اثرات جانبی داشته باشد و با داروهای دیگری تداخل داشته باشد. بنابراین، قبل از شروع به مصرف ایبوپروفن، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

قرص ایبوپروفن باعث قطع پروید می‌شود؟

قرص ایبوپروفن در برخی موارد می‌تواند به کاهش شدت و مدت زمان خونریزی پریودی کمک کند، اما به طور مستقیم به عنوان یک داروی قطع پریود استفاده نمی‌شود. افرادی که به دنبال کاهش خونریزی هستند گاهی اوقات به استفاده از ایبوپروفن متوسل می‌شوند. ایبوپروفن می‌تواند به کاهش پروستاگلاندین‌ها کمک کند، که موادی هستند که باعث تنگ شدن رگ‌ها و افزایش خونریزی می‌شوند. بنابراین، استفاده از ایبوپروفن می‌تواند در کاهش میزان خونریزی پریودی مؤثر باشد. اما قبل از استفاده از هر دارویی برای تنظیم میزان خونریزی یا هر هدف دیگر، به شدت توصیه می‌شود با پزشک مشورت کنید. همچنین باید توجه داشت که استفاده طولانی‌مدت از ایبوپروفن می‌تواند اثرات جانبی داشته باشد، از جمله مشکلات معده‌ای و کلیوی. برای قطع یا تاخیر در پریود، داروهای دیگری نیز موجود است که با مشاوره با پزشک می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. پیشنهاد می‌شود مطلب بهترین قرص‌ها برای درد پریود را مطالعه بفرمایید.

قرص ایبوپروفن ۴۰۰ برای چیست؟

قرص ایبوپروفن ۴۰۰ میلی‌گرم دارویی است که متعلق به گروه داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAID) می‌باشد. این دارو عمدتاً برای مدیریت و درمان دردهای موسکولار، دردهای مفصلی، درد پس از جراحی، سردردها و کاهش تب استفاده می‌شود. از این قرص برای کاهش التهاب و درد در وضعیت‌های مختلف استفاده می‌شود.

نحوه مصرف صحیح قرص ایبوپروفن

نحوه مصرف قرص ایبوپروفن بسته به دوز، شکل دارویی (مانند قرص یا شربت)، و همچنین نیاز‌های فردی و دلیل مصرف متغیر است. به طور کلی، راهنمای زیر را می‌توان در نظر گرفت:

  1. دوز مصرف: همیشه دوز توصیه‌شده توسط پزشک یا روی بسته‌بندی دارو را رعایت کنید. برای بسیاری از بزرگ‌ترها، دوز معمول مصرف ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلی‌گرم است، هر ۴ تا ۶ ساعت یکبار، ولی نباید بیش از ۱۲۰۰ میلی‌گرم در روز مصرف شود مگر اینکه توسط پزشک توصیه دیگری شده باشد.
  2. زمان مصرف: بهتر است ایبوپروفن را همراه با غذا مصرف کنید تا احتمال تحریک معده کاهش یابد.
  3. مصرف منظم: اگر پزشک شما ایبوپروفن را به صورت منظم توصیه کرده است، حتماً هر دوز را در زمان معینی مصرف کنید و هیچ دوزی را از قلم نیندازید.
  4. مدت زمان: نباید ایبوپروفن را بیش از مدت توصیه‌شده یا برای مدت طولانی‌تر از چند روز (مگر اینکه پزشک شما توصیه کرده باشد) مصرف کنید.
  5. موارد خاص: اگر قصد دارید ایبوپروفن را برای کودکان، سالمندان، یا در دوران بارداری و شیردهی مصرف کنید، حتماً قبل از آن با پزشک مشورت کنید.
  6. اثرات جانبی و تداخلات دارویی: اگر هرگونه علامتی از حساسیت، مشکلات معده‌ای، یا سایر علائم ناخواسته را مشاهده کردید، فوراً دارو را قطع کنید و با پزشک تماس بگیرید. همچنین اگر داروهای دیگری مصرف می‌کنید، از تداخلات دارویی با ایبوپروفن اطمینان حاصل کنید.
عوارض دارو

ایبوپروفن چه عوارضی دارد؟

ایبوپروفن، مانند دیگر داروها می‌تواند به مجموعه‌ای از عوارض جانبی منجر شود. البته همه افراد این عوارض را تجربه نمی‌کنند، ولی استفاده طولانی‌مدت یا مصرف دوزهای بالا می‌تواند احتمال بروز عوارض را افزایش دهد. عوارض جانبی شایع ایبوپروفن شامل:

  1. گوارشی: درد معده، نفخ، یبوست، اسهال، سوزش معده، تهوع و استفراغ.
  2. سردرد.
  3. خونریزی یا زخم‌های معده یا روده.
  4. افزایش فشار خون.
  5. خستگی یا سرگیجه.
  6. واکنش‌های حساسیتی مانند خارش، خارش یا بروز زخم‌ها در پوست.

عوارض جانبی نسبتاً نادر اما جدی شامل:

  1. مشکلات کلیوی یا کاهش کارکرد کلیه.
  2. مشکلات قلبی مانند افزایش خطر سکته قلبی.
  3. مشکلات کبدی.
  4. کاهش تعداد گلبول‌های قرمز یا سفید یا پلاکت‌ها.
  5. مشکلات تنفسی مانند آسم.

اگر علائم یا نشانه‌های جدی‌ای از عوارض جانبی مشاهده کردید یا اگر دچار واکنش حساسیتی شدید شدید، فوراً به پزشک یا بیمارستان مراجعه کنید. همچنین، قبل از مصرف ایبوپروفن، استفاده از آن در افراد با تاریخچه زخم معده، آلرژی به داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی NSAID‌ها، مشکلات کلیوی یا کبدی، یا افرادی که داروهای خاصی مصرف می‌کنند، باید با احتیاط انجام شود.   دیفن هیدرامینبیشتر بخوانید:شربت دیفن هیدرامین، موارد مصرف و بهترین نحوه مصرف

عوارض قرص ایبوپروفن در دوران قاعدگی

ایبوپروفن برای کاهش دردهای قاعدگی مصرف می‌شود. با این حال، در بعضی از زنان ممکن است باعث خونریزی بیشتر در دوران قاعدگی شود. همچنین، این دارو ممکن است عوارض گوارشی مانند سوزش معده یا نفخ ایجاد کند. استفاده از ایبوپروفن در دوران قاعدگی باید با توجه به توصیه‌های پزشک و راهنمای دارو انجام شود، و در صورت مشاهده هر گونه عوارض غیر معمول، با پزشک مشورت شود.

تفاوت بروفن و ایبوپروفن

“بروفن” و “ایبوپروفن” به یک دارو اشاره می‌کنند، اما نام‌ها واژه‌های مختلفی هستند که گاهی اوقات برای همان ماده به کار می‌روند:

  1. ایبوپروفن: این نام به ماده فعال دارویی اشاره دارد که به عنوان یک داروی ضدالتهاب غیر استروئیدی (NSAID) عمل می‌کند. ایبوپروفن به منظور کاهش درد، التهاب، و تب مصرف می‌شود.
  2. بروفن: “بروفن” نام تجاری یکی از محصولاتی است که ایبوپروفن را به عنوان ماده فعال دارویی خود شامل می‌شود. بروفن فقط یکی از بسیاری از نام‌های تجاری است که ایبوپروفن تحت آنها به بازار عرضه می‌شود.

به طور خلاصه، ایبوپروفن ماده فعال دارویی است، در حالی که بروفن نام تجاری یک محصول است که این ماده فعال را دارا می‌باشد.

ایبوپروفن خواب آور است؟

ایبوپروفن به طور مستقیم خواب‌آور نیست. ولی بعضی از افراد ممکن است پس از مصرف ایبوپروفن خستگی یا سرگیجه را تجربه کنند، اما این نشان‌دهنده‌ی اثر مستقیم خواب‌آوری از دارو نیست. اگر بعد از مصرف ایبوپروفن احساس خستگی یا سرگیجه دارید، شما باید از رانندگی یا انجام فعالیت‌هایی که تمرکز ذهنی می‌طلبد خودداری کنید تا اینکه مطمئن شوید که می‌توانید آن‌ها را به طور ایمن انجام دهید. همچنین، در صورت بروز هر گونه علامت یا نشانه غیر معمول پس از مصرف دارو، با پزشک خود مشورت کنید.

آیا شربت ایبوپروفن تب بر است؟

بله، شربت ایبوپروفن می‌تواند به عنوان یک تب‌بر استفاده شود. ایبوپروفن، چه به صورت قرص یا شربت، علاوه بر کاهش درد، توانمندی در کاهش تب نیز دارد. وقتی بدن به ویروس‌ها، باکتری‌ها یا سایر عوامل بیماری‌زا پاسخ می‌دهد، ممکن است تب ایجاد کند. ایبوپروفن با تغییر پاسخ بدن به این عوامل، می‌تواند تب را کاهش دهد. اما قبل از دادن شربت ایبوپروفن به کودکان یا استفاده از آن برای خودتان، بهتر است با پزشک مشورت کنید تا مطمئن شوید که دوز مناسب و برای مدت زمان مناسبی مصرف می‌شود و همچنین تا اطمینان حاصل شود که هیچ موارد منعی برای مصرف ندارید.

علائم اوردوز ایبوپروفن چیست؟

اوردوز ایبوپروفن می‌تواند خطرناک باشد و منجر به عوارض جدی شود. اگر فکر می‌کنید که کسی دچار اوردوز ایبوپروفن شده است، باید فوراً به پزشک یا بیمارستان مراجعه کنید. در اینجا برخی از علائم اوردوز ایبوپروفن آورده شده‌اند:

  1. علائم گوارشی: استفراغ، تهوع، درد معده، خون در استفراغ یا مدفوع.
  2. سردرد.
  3. سرگیجه یا سبکی سر.
  4. تنگی نفس یا تنفس سریع.
  5. کمبود هوشیاری یا بیهوشی.
  6. فشار خون پایین.
  7. تپش سریع قلب.
  8. سوزش یا درد در گلو.
  9. واکنش‌های پوستی مانند خارش.
  10. کمبود کارکرد کلیه یا مشکلات کلیوی.

این فقط برخی از علائم ممکن اوردوز ایبوپروفن است. هرگونه علامت یا نشانه نگران‌کننده‌ای باید جدی گرفته شود. اگر شما یا کسی دیگری علائم اوردوز را تجربه کرده‌اید، باید فوراً به مراکز درمانی و بیمارستان مراجعه کنید.

آیا ایبوپروفن باعث ورم پلک می‌شود؟

در نادرترین حالات، ایبوپروفن می‌تواند واکنش‌های حساسیتی، از جمله ورم در نواحی مختلف بدن، مانند لب‌ها، پلک‌ها (وضوح انگیوادم)، ایجاد کند. اگر بعد از مصرف ایبوپروفن به طور ناگهانی ورم یا دیگر علائم حساسیت مانند خارش، قرمزی، تنگی نفس یا ضربان قلب نامنظم تجربه کنید، باید فوراً دارو را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید. در هر صورت، اگر فکر می‌کنید که ایبوپروفن باعث واکنشی در شما شده است، باید با پزشک خود صحبت کنید. او می‌تواند شما را مشاوره دهد و تصمیم بگیرد که آیا باید ادامه مصرف ایبوپروفن را قطع کنید یا نه.

فاصله شیاف استامینوفن با شربت ایبوپروفن

استامینوفن و ایبوپروفن دو داروی مختلف با مکانیسم‌های مختلف عملکردی هستند. هر دو به عنوان مسکن و تب‌بر استفاده می‌شوند، ولی ایبوپروفن همچنین خواص ضدالتهابی نیز دارد. وقتی از هر دوی این داروها به صورت هم‌زمان استفاده می‌کنید، باید بین مصرف هر دو دارو فاصله‌ای وجود داشته باشد. معمولاً توصیه می‌شود که حداقل 2 تا 4 ساعت فاصله بین مصرف استامینوفن (شیاف یا قرص) و ایبوپروفن (شربت یا قرص) قرار گیرد. این فاصله به منظور جلوگیری از افزایش خطر عوارض جانبی است.

گلودرد

آیا ایبوپروفن برای گلودرد خوبه؟

بله، ایبوپروفن می‌تواند در درمان گلودرد مؤثر باشد. ایبوپروفن یک داروی ضدالتهاب است و می‌تواند التهاب و درد را کاهش دهد. این خصوصیت باعث می‌شود که ایبوپروفن برای کاهش التهاب و درد ناشی از بسیاری از حالات گلودرد، از جمله گلو درد ناشی از التهاب حلق، مناسب باشد. اما لازم است توجه داشته باشید که اگر گلودرد مزمن، شدید یا همراه با علائم دیگر مانند تب، بروز کند یا اگر بعد از چند روز بهبود پیدا نکرد، باید به پزشک مراجعه کنید.

درچه مواردی مصرف ایبوپروفن منع شده است؟

مصرف ایبوپروفن در برخی موارد ممکن است منع شده یا توصیه نشود. در اینجا برخی از این موارد آورده شده‌اند:

  1. حساسیت به ایبوپروفن یا داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) دیگر: اگر واکنش حساسیتی به ایبوپروفن داشته‌اید، نباید آن را مصرف کنید.
  2. برخی موارد بیماری‌های قلبی: افرادی که دچار حمله قلبی شده‌اند.
  3. برخی بیماری‌های معده و روده: مانند زخم معده.
  4. برخی بیماری‌های کلیوی یا کبدی شدید: افراد با نارسایی کلیوی یا کبدی ممکن است نتوانند ایبوپروفن را مصرف کنند.
  5. حاملگی، به ویژه در سه ماه سوم: مصرف ایبوپروفن ممکن است در این دوره از حاملگی باعث مشکلاتی برای جنین شود.
  6. افرادی که عمل جراحی قلبی مانند کابری شریان‌های کرونری در پیش دارند.
  7. برخی از حالات فشار خون بالا که با داروهای خاصی کنترل می‌شوند.
  8. در برخی موارد استفاده از داروهای دیگر: مانند برخی از داروهای ضدفشار خون، داروهای رقیق‌کننده خون، و دیگر NSAID‌ها.

این فهرست کامل نیست و برخی دیگر از موارد وجود دارد که ممکن است مصرف ایبوپروفن مناسب نباشد. همواره قبل از مصرف ایبوپروفن یا هر داروی دیگر، با پزشک خود مشورت کنید.


:: امتیاز: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

:: بازدید : 7


نویسنده
نویسنده : نویسنده خبرستان
تاریخ : [چهارشنبه 19 اردیبهشت 1403 ] [ 11:11]
تاریخ


در مشهد کجا برویم؟ این سوالی است که بیشتر مسافران پس از سفر به مشهد می پرسند. پس از زیارت حرم امام رضا (ع) با فهرستی از جاذبه ها، اماکن تفریحی و طبیعی روبرو خواهید شد. تو می توانی تصمیم بگیری. اگر می خواهید دیدنی های مشهد را ببینید و لذت ببرید، به ادامه مطلب بروید. با سایت گردشی تاپ همراه باشید.

مکان های مقدس

شهر مشهد به خاطر دیدگاه امام رضا (ع) به عنوان پایتخت معنوی ایران شناخته می شود. به همین منظور برای آشنایی با دیدنی های مشهد ابتدا به زیارت مرکز مقدس می پردازیم. سپس در چهار فصل بهار، تابستان، پاییز و زمستان به گشت و گذار در سایر نقاط مشهد می پردازیم.

1. حرم امام رضا (ع); جاذبه های اصلی مشهد

زیارت مقبره امام رضا (ع) جزء ضروری سفر شما به مشهد است و اگر پابوس نرفته باشید، احساس می کنید نماد اصلی شهر را ندیده اید! به هر حال شهر مشهد به دلیل وجود مرقد این پیامبر اکرم زیارتگاه مهمی است.

البته ناگفته نماند که بسیاری از زائران و گردشگران در اولین سفر خود به مشهد تنها برای روحیه صحن و کاخ آن به زیارت امام رضا (ع) بسنده می کنند. با اضافه شدن چایخانه حضرت رضا (ع) می توانید از لحظات معنوی سفر به مشهد نهایت استفاده را ببرید. خیلی وقته مشهد نیستی و میخوای با قیمت پایین کار کنی؟ ما در تورگاردن تورهای مشهد را با بودجه محدود ارائه می دهیم. با کمک تیم پشتیبانی ما می توانید در کمترین زمان از سفر خود به مشهد لذت ببرید.

از جمله اشیایی که در داخل مرکز مقدس یافت می شود، جزئیات به کار رفته در ایجاد فضا است. آینه های ظریف، درهای فلزی و تخته های طراحی شده سفارشی از جمله مکان های مقدسی هستند که در حیاط ها، بالکن ها و اماکن مقدس در سراسر جهان خواهید یافت. علاوه بر این، شیخ بهایی، شیخ حسنعلی اصفهانی معروف به نخودکی و... قبرهای افراد مشهور مانند این زیارتگاه ها نزدیک ترین جاذبه ای هستند که در مکان مقدس پیدا می کنید.

2. مسجد گوهرشاد مشهد نمایی نزدیک حرم

مسجد گوهرشاد مشهد یکی از دیدنی های نزدیک حرم است. این مسجد در فاصله کمی در جنوب بقعه متبرکه قرار دارد و یکی از آثار تاریخی دوره تیموری است. مسجد گوهرشاد دارای گنبدی به ارتفاع 41 متر و به رنگ آبی است. کتیبه ای نیز به خط کوفی بر روی این گنبد وجود دارد. علاوه بر این گنبد، دو مناره طلایی بسیار زیبا به ارتفاع تقریبی 43 متر ساخته شد. پس از این مناره ها، یکی از جاذبه های اصلی مسجد گوهر شاد، تراس بزرگ، تراس مقصوره است.

3. مقبره پیر پالاندوز، نزدیک کلیسا

از دیگر مکان های دیدنی مشهد می توان به آرامگاه پیر پالاندوز دوران صفویه در نزدیکی حرم امام رضا اشاره کرد. تأثیر حکومت صفویه را می توان در ساخت قسمت های مختلف بقعه مشاهده کرد. این مکان زیارتی مقبره عارف معروف محمد عارف عباسی است. برای رسیدن به پیر پالندوز مشهد باید به ضلع شمال شرقی حرم مطهر در ابتدای خیابان نواب صفوی (پایین خیابان) بروید. پس از چند دقیقه پیاده روی، نشان قبر شیخ محمد عارف را خواهید دید.

آرامگاه پیر پالاندوز با گنبد پیازی شکل و کاشی‌های آبی زیباست که آرامش خوبی را به همه بازدیدکنندگان می‌دهد.

4. مسجد تاریخی 72 تن، جاذبه نزدیک حرم

از اماکن مقدس و زیبای مشهد می توان به مسجد 72 تنی با نفوذ تاریخی اشاره کرد. این مسجد تاریخی در فاصله کمی از حرم مطهر امام رضا (ع) قرار دارد و به راحتی قابل دسترسی است. برای رسیدن به آنجا باید به منطقه سرشور، جاده خسروی، ابتدای بازار بزرگ، ضلع جنوب غربی معبد بروید.

در مورد تاریخچه مسجد 72 تنی مشهد نظرات زیادی وجود دارد. برخی از مردم مشهد معتقدند که این مسجد توسط خواجه نظام الملک ساخته شده و در آن زمان به مسجد نوغان معروف بوده است. برخی معتقدند این مسجد 72 تنی متعلق به قبایل اهل سنت مشهد بوده که در سال 855 هجری قمری به بهره برداری رسیده است. آنچه این مسجد را دیدنی می کند کاشی کاری ها، معماری و گنبد زیبای آن است.

اگر می خواهید درباره مکان های تاریخی مشهد بیشتر بدانید، قسمت آخر این مقاله را بخوانید.

5. کلیسای مقدس مسروپ، مکان مقدس مشهد

کلیسای مسروپ یکی از مکان های گردشگری و مقدس مشهد است. این کلیسا در خیابان جانباز قرار دارد و اکثر اهالی آن خیابان مسروپ آن را با نام کلیسای مریم مقدم می شناسند. کلیسای ارامنه در سال 1941 در زمان پهلوی در اینجا ساخته شد و داستان های جالبی را به وجود آورده است. این منطقه یک منطقه ارمنی نشین بود که در نزدیکی قلعه قدیمی قرار داشت.

در کنار کلیسای مسروپ مقدس، مدرسه و ساختمان های اداری ارامنه نیز وجود دارد. این کلیسا یکی از دیدنی های مشهد است و اگر به مکان های تاریخی علاقه دارید می توانید بازدید از این کلیسا را ​​در اولویت قرار دهید.

بازدید از مشهد نزدیک حرم (جهت تفریح ​​و سوغاتی)

از آنجایی که مسجد اولین مقصد بسیاری از مسافران است، در ابتدا بهترین مکان های مشهد در نزدیکی مسجد را معرفی می کنیم. از جمله فعالیت هایی که در مشهد توصیه می شود، خرید سوغاتی را توصیه می کنیم، ترکیبی از جاذبه ها و سوغاتی های مشهد را می توان در نزدیکی مقبره به وفور یافت. به عنوان مثال بازار رضا مشهد در 200 متری مسجد یکی از بهترین مکان ها برای خرید سوغاتی و گشت و گذار در مشهد است.

پس از بازار رضا، بازار عباس کلی خان، بازار بزرگ مرکزی، بازار غدیر و بازار جنت هر کدام کمترین فاصله را با مزار دارند. توریستی ترین مکان های مشهد نزدیک آرامگاه های اطراف خیابان نواب صفوی، چهارراه شهدا و میدان آب هستند. کوسنگی قدیمی ترین و نزدیک ترین پارک به مشهد است و بعد از مرکز خرید همه گردشگران از آن دیدن می کنند.

1. بازار رضا (اولین جاذبه گردشگری مشهد برای خرید انواع سوغات)

بازار رضا بزرگترین بازار سرپوشیده و یکی از جاذبه های گردشگری مشهد تور بی نظیری را در اختیار شما قرار می دهد. بازدید از این بازار سرپوشیده و باستانی مشهد برای علاقمندان به آشنایی با تاریخ این شهر خالی از لطف نخواهد بود. در این بازار سرپوشیده که یک طرف آن بین خیابان امام رضا و در دیگر آن بازار ستار شهریور است، انواع سوغات مشهد به ویژه به صورت زعفران، خشکبار، تسبیح و انگشترهای سنگ های قیمتی و کاسه های نقره عرضه می شود. پدیدار خواهد شد

بازار رضا نیز یکی از مکان های جالب اطراف حرم امام رضا است که در بین گردشگران محبوبیت زیادی پیدا کرده است و کمتر گردشگر به حرم می رود و از آن بازدید نمی کند.

2. تپه های خاکی در منطقه نوگان

گنبد گلی یکی از بناهای تاریخی و مهم شهر مشهد و منطقه نوگان (جنب حرم) به شمار می رود. این بنا آرامگاه سلطان محمد از نوادگان موسی بن جعفر است. برخی معتقدند که او امام نبود، بلکه از خردمندان عصر خلافت هارون الرشید بود. اجداد سلطان محمد در ساختن حرم نقش داشته اند و نام آنها بر روی برخی از کاشی کاری ها و تزئینات حرم دیده می شود. در مرو درگذشت و در نوجان به خاک سپرده شد. در حال حاضر این بنا در خیابان طبرسی یکی از خیابان های روبروی حرم مطهر واقع شده است.

بنای اولیه گنبد سفالی مشهد به دوره تیموریان بازمی گردد، اما در دوره صفویه و قاجاریه بازسازی و به آن اضافه شد. این نام از ساختار آن گرفته شده است. اصل این بنا از خشت ساده و بدون کاشی و مناره بوده است. این بنا شامل پایه گنبد، چهار کاخ و هشت ورودی است. گنبد هنوز در حالت سفالی است. حرم سلطان محمد در ابعاد 9.5 در 7 متر و ارتفاع سقف 12 متر است.


:: امتیاز: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

:: بازدید : 6


نویسنده
نویسنده : نویسنده خبرستان
تاریخ : [چهارشنبه 19 اردیبهشت 1403 ] [ 10:27]
تاریخ

بیماری صرع | انواع، راه درمان و پیشگیری

بیماری صرع یا epilepsy 

بیماری صرع چهارمین بیماری شایع  و جزیی از بیماری های أعصاب و روان استو در واقع مجموعه ای از اختلالات عصبی مزمن می باشد که معمولاً با حمله های صرعی مشخص می گردد. حملات صرعی معمولاً به طور مکرر رخ می‌دهند و دلایل ثابت و مشخصی ندارند. معمولا حملات صرعی به دلیل آسیب مغزی مصرف داروها و الکل و در برخی از موارد به دلیل سرطان مغز ایجاد می ‌شوند. زمانی که فعالیت سلولی کورتیکال یا غشایی در مغز بیش از حد غیر عادی باشد، حملات صرعی رخ می دهد. با مصرف دارو حملات صرعی را می توان در حدود 70% کاهش و کنترل نمود. از علائم و نشانه های تشنج می توان به حرکات ناگهانی و غیر قابل کنترل در بازوها و پاها و علائم روانی مانند ترس و اضطراب از دست دادن هوشیاری و گیجی موقت اشاره نمود. این مطلب جنبه آموزشی و اطلاع رسانی دارد، در صورت مشکل به دکتر مغز و اعصاب مراجعه کنید.

انواع صرع

انواع صرع

*تشنج کانونی یا صرع پارشیال:در صورتی که تشنج به دلیل فعالیت غیر طبیعی یکی از ناحیه های مغز باشد تشنج کانونی، صرع پارشیال یا تشنج جزئی رخ می دهد. در صرع پارشیال تمام نقاط مغز درگیر نیست و فقط ناحیه خاصی از مغز باعث بروز علائم صرع می گردد. صرع پارشیال به دو گروه تقسیم می گردد: 1-1-صرع پارشیال با نقص در هوشیاری: در این نوع تشنج فرد آگاهی و هوشیاری خود را از دست می دهد و ممکن است که برای مدت زمانی به یک نقطه خیره شود و پاسخ درستی به صدای اطرافیان خود ندهد. در این نوع تشنج ممکن است بیمار حرکاتی نظیر مالیدن دست ها به هم، راه رفتن حول یک دایره، جویدن و بلعیدن را انجام دهد. 2-1-صرع پارشیال بدون از دست دادن هوشیاری:در این نوع تشنج میزان هوشیاری بیمار کاهش پیدا نمی کند حتی ممکن است بیمار کاملا بیدار و هوشیار باشد. حتی ممکن است بعد از تشنج، قادر به یادآوری وقایعی که هنگام تشنج اتفاق افتاد باشد. در طول تشنج کانونی بدون از دست دادن هوشیاری، فرد توانایی پاسخگویی به اطرافیان را ندارد. به طور کلی تشنج های کنونی بدون از دست دادن هوشیاری بسیار مختصر هستند و کمتر از دو دقیقه به طول می‌انجامد. 2-صرع خفیف‌:مدت زمان صرع خفیف یا تشنج های خفیف کوتاه تر از تشنج های شدید است و کمتر از ۱۵ ثانیه به طول می انجامد. تشنج خفیف معمولاً در کودکان رخ می دهد و برای مدتی کوتاه باعث شود که فرآیندهای مغزی فرد متوقف شود.در صرع خفیف فرد روی زمین نمی افتد و بدنش دچار لرزش نمی شود. در نوع خفیف ممکن است فرد مبتلا برای مدتی به یک نقطه خیر شود یا اندام های فرد مبتلا دچار اختلالات حرکتی شود. مثلا فرد لب خود را بگزد یا پلک فرد دچار پرش شود. 3-تشنج های منتشر یا صرع بزرگ:تشنج های منتشر که با نام صرع بزرگ نیز شناخته می شوند، تمام نقاط مغز را درگیر می کنند. تشنج های منتشر به شش نوع مختلف تقسیم می شوند که در ادامه به بررسی هر یک از آن ها می پردازیم: 4-تشنج های خاموش:این تشنج معمولاً در کودکان اتفاق می افتد از مشخصات این تشنج می توان به خیره شدن به یک نقطه انجام دادن حرکاتی مانند ملچ مولوچ کردن یا چشمک زدن اشاره نمود. گاهی ممکن است تشنج خاموش منجر به  از بین رفتن هوشیاری در فرد شود. 5-تشنج‌ های آتونیک:در این نوع تشنج کنترل ماهیچه ها از دست می رود و ممکن است فرد به صورت ناگهانی روی زمین بیفتد. 6-تشنج های تونیک:تشنج های تونیک با سفت شدن ماهیچه های پشت بازوها و پاها همراه هستند. سفت شدن ماهیچه ها باعث می شود که فرد زمین بخورد و بدن وی دچار لرزش شود. 7-تشنج های کلونیک:تشنج‌های کلونیک معمولاً بازو گردن و صورت را درگیر میکند این نوع تشنج ها معمولاً باعث ایجاد حرکات ناگهانی ماهیچه ای می شوند. 8-تشنج‌های میوکلونیک: صرع میوکلونیک یا تشنج میوکلونیک باعث می شود ماهیچه ها به صورت ناگهانی و ناخواسته منقبض شوند معمولا این نوع تشنج در کودکان و نوجوانان شایع تر است. در این نوع تشنج در هر دو طرف بدن بازوها و پاها به صورت ناگهانی و تکراری به حرکت در می آیند. 9-تشنج های تونیک کلونیک: تشنج تونیک کلونیک از پرالتهاب ترین تشنج‌های صرعی هستند این نوع تشنج ها باعث می شوند که فرد به صورت ناگهانی هوشیاری خود را از دست دهد. لرزیدن و سفت شدن بدن و در برخی از موارد از دست دادن کنترل ادرار یا گاز گرفتن زبان از مشخصه های این نوع تشنج هستند

دلایل ابتلا به صرع

دلایل ابتلا به صرع

 ضربه به سر:گاهی ممکن است در اثر تصادف با ماشین یا دیگر حوادث به سر افراد ضربه وارد شود. ممکن است پس از وارد شدن ضربه به سر فرد به این بیماری مبتلا گردد. -سابقه خانوادگی:در صورتی که در خانواده سابقه ابتلا به این بیماری وجود داشته باشد، فرد در معرض خطر ابتلا به اختلالات تشنجی و بیماری صرع قرار می‌گیرد. –عفونت های مغزی:عفونت هایی مانند مننژیت می توانند باعث التهاب مغز و نخاع شوند. التهاب مغز و نخاع خطر ابتلا به بیماری صرع را افزایش می دهند. –سکته در سایر بیماری های عروقی:سکته و برخی از بیماری های عروقی می توانند به مغز آسیب وارد کنند. وارد شدن هرگونه آسیب به مغز می تواند باعث ابتلا به این بیماری شود. -دمانس یا زوال عقل:دمانس یا کاهش فعالیت های مغزی از دیگر عواملی هستند که ممکن است باعث بروز بیماری صرع شوند. معمولا کسانی که آلزایمر دارند در خطر ابتلا به این بیماری قرار می گیرند. –بیماری های عفونی :برخی از بیماری‌ها مانند ایدز و انسفالیت ویروسی باعث می‌شوند که افراد به این بیماری مبتلا گردند.  انسفالیت ویروسی، ویروسی است که باعث می‌شود به بافت مغز آسیب وارد می گردد. -آسیب های پیش از تولد:در صورتی که در دوره بارداری مادر تغذیه نامناسب داشته باشد یا در مکانی قرار گیرد که در آنجا کمبود اکسیژن وجود دارد، خطر ابتلا به بیماری صرع را برای نوزاد خود افزایش می دهد.

تشخیص بیماری صرع

تشخیص بیماری صرع

معاینه نورولوژیک:در این مایع به پزشک متخصص مغز و اعصاب عملکردهای مغزی توانایی حرکتی و رفتاری بیمار را مورد بررسی قرار می دهد. سی تی اسکن:برای تهیه تصاویر مقطعی از مغز از اشعه ایکس استفاده می شود. در سی تی اسکن اتفاقات غیرطبیعی مغز که ممکن است باعث ابتلا به بیماری صرع شوند بررسی می گردد برخی از این عوامل عبارتند از: تومورها، خونریزی و کیست. اسپکت:در صورتی که منطقه دقیق شروع تشنج در مغز به وسیله ام آر آی یا EEG مشخص نشود از روش اسپکت استفاده می گردد در این روش فعالیت جریان خون توسط یک نقشه سه بعدی با جزئیات ایجاد می‌شود. در روش اسپکت فعالیت جریان خون در مغز با جزئیات کامل برای پزشک به نمایش در می آید. ام آر آی و ام آر آی عملکردی:در این وسیله با استفاده از امواج مغناطیسی و رادیویی تصاویر و جزئیات مغز ثبت می گردد. زمانی که بخش خاصی از مغز در حال کار کردن است دستگاه ام آر آی عملکردی می‌تواند تغییرات جریان خون را ثبت نماید. معمولاً از این روش برای جلوگیری از آسیب به مناطق عملکردی خاص استفاده می گردد. این تست معمولا قبل از عمل جراحی روی فرد بیمار انجام می‌شود. هزینه درمان صرع به وسیله عمل جراحی تقریبا معادل ۱۵ الی ۳۰ میلیون می باشد. پت:در روش پت برای دیدن مناطق فعال مغز و تعیین بخش های غیر طبیعی مقدار بسیار کمی از ماده رادیو اکتیو و سیاهرگ فرد بیمار تزریق می شود. نوار مغز یا EEG:رایج ترین تستی که روی فرد بیمار برای تشخیص بیماری انجام می شود، نوار مغز است. در این تست الکترودهایی به جمجمه فرد بیمار متصل می‌گردد این الکترودها فعالیت های الکتریکی مغز را ثبت می نمایند. در صورتی که فرد به بیماری صرع مبتلا باشد در الگوهای طبیعی امواج مغزی او تغییراتی رخ می دهد. تغییر در الگوهای طبیعی امواج مغزی هنگامی رخ می‌دهد که فرد دچار تشنج نشده است.

بیماری صرع در کودکان

بیماری صرع در کودکان

در کودکان بالای ۵ سال معمولا با تشنج اتفاق می‌افتددارای تشنج هایی است که همواره والدین را نگران می کند و در واقع در ابتلاء کودک به بیماری ،ممکن است قبل از تشنج برای چند دقیقه آگاهی خود را نسبت به محیطی که در آن قرار دارد از دست بدهد. همچنین ممکن است کودک نسبت به صداهای اطراف خود هیچ واکنشی نشان ندهد.و از حالتهایی که ممکن است در هنگام تشنج برای کودک رخ دهد آن است که: -لرزش بدن – چشم ها به یک  سمت منحرف شدن -کف دهان -عدم کنترل ادرار اما گاهی نیز ممکن است که نوع تشنج ناشی از این بیماری مخفی باشد یعنی کودک به یک سمت خیره شود و هیچ گونه لرزشی در بدن نداشته باشد.

 درمان صرع در کودکان

در واقع کودکان مبتلا به بیماری صرع باید مادام العمر دارو برای کنترل تشنج مصرف کنند. در هنگام تشخیص کودک تحت درمان دارویی قرار می گیرد.  و در این هنگام پزشک معالج داروی ضد تشنج و کنترل بیماری را تجویز خواهد کرد. پس پیش از تجویز داروهای ضدتشنج پزشک از کبد کودک تست گرفته و  بسته به نوع آنزیم های کبدی او، دارو تجویز می نماید. افرادی که به بیماری صرع مبتلا هستند هرگز نباید داروهای خود را به صورت خودسر قطع نمایند. و هم چنین در صورت وجود تشنج های متععد کودک بهتر است، تحت کنترل کامل خانواده باشد تا هنگام انجام فعالیت های عادی مانند راه رفتن، دوچرخه سواری و دویدن نیز کودک دچار تشنج شود.   سیاتیک چیست ؟ علائم و روش های درمان آنبیشتر بخوانید:سیاتیک چیست؟ علائم و روش های درمان آن

چگونگی تشخیص  تشنج از تب و صرع در کودک

چگونگی تشخیص  تشنج از تب و صرع در کودک

-تشنج های مکرر:کودکانی که به تشنج ناشی از صرع مبتلا می شوند ممکن است در طول ماه چندین مرتبه دچار تشنج طولانی مدت گردند. -ملچ ملوچ کردن در خواب: در صورت بغل کردن، کودک  و ادامه  ملچ ملوچ کردن، لازم است به پزشک مراجعه شود زیرا ممکن است کودک دچار تشنج در خواب شده باشد. –مدت زمان تشنج:کودکانی که به تشنج های ناشی از صرع مبتلا هستند ممکن است بیشتر از ده دقیقه تشنج کنند و لرزش بدن داشته باشند.

درمان بیماری صرع به وسیله جراحی

یکی دیگر از راه های درمان بیماری صرع انجام عمل جراحی می باشد. قبل از انجام عمل جراحی پزشک آزمایشاتی روی فرد بیمار انجام می دهد درصورتی که طی این آزمایشات مشخص شود که ناحیه کوچکی از مغز درگیر شده است و با برخی از اعمال حیاتی مانند دیدن شنیدن و حرکت کردن تداخل ندارد پزشک جراحی را انجام می دهد. بعد از جراحی بیمار نیاز دارد که دوباره دارو مصرف کند اما مقدار و تعداد داروهای مصرفی برای درمان بیماری صرع در فردی که جراحی انجام داده کاهش پیدا می‌کند در موارد بسیار نادر دیده می‌شود که بعد از جراحی فرد دچار عوارضی مانند تغییر در توانایی فکر کردن و شناخت گردد.

درمان بیماری صرع با مصرف دارو

*کاربامازپین

موارد مصرف: درمان صرع، درمان اختلال دو قطبی و درمان اسکیزوفرنی اشکال دارویی: قرص ،نام تجاری: تگرتول ،عوارض جانبی: تب، تهوع، سر درد، اسهال، بی اشتهایی، سر گیجه

*فنی توئین

موارد مصرف: ضد تشنج، اشکال دارویی: کپسول، قرص، آمپول، نام تجاری: فنی توئین، عوارض جانبی: تاثیر بر جنین در دوره بارداری، عوارض قلبی عروقی، عوارض پوستی، خود ایمنی

*فنوباربیتال

موارد مصرف: درمان صرع به خصوص در کودکان، درمان اضطراب، درمان بی خوابی، اشکال دارویی: قرص، آمپول نام تجاری: فنوباربیتال،  عوارض جانبی: خستگی، کم خونی، کاهش میل جنسی در مردان، لکنت زبان، خواب آلودگی، افزایش فعالیت در کودکان، گیجی، ناراحتی معده، مشکلات حافظه

*اتوسوکزوماید

موارد مصرف: درمان صرع خفیف، ضد تشنج، اشکال دارویی: کپسول، شربت، نام تجاری: زارونتین، عوارض جانبی: سر درد، بی خوابی، سکسکه

*دیازپام

و چون دیازپام اعتیاد آور است و ممکن است پس از ترک دارو فرد دچار دردهای شکمی، تهوع، استفراغ، تعریق و افت قوای ذهنی گردد. مصرف ان حتما باید با تجویز پزشک همراه باشد. موارد مصرف: مسکن، ضد تشنج، جلوگیری از حملات صرعی، اشکال دارویی: قرص، آمپول، نام تجاری: والیوم، عوارض جانبی: در صورت علائم زیر از مصرف دیازپام  جلوگیری گردد: -ضربان قلب کند – افت قوای ذهنی -تنگی نفس -تب -گلو درد -زردی پوست -عدم تعادل

بیماری صرع و بارداری

بیماری صرع و بارداری

در صورتی که خانم های باردار به این بیماری مبتلا باشند باید داروهای ضد صرع و ضد تشنج مصرف نمایند. دوز موثر دارو برای خانم‌های باردار توسط پزشک تعیین می شود و بیمار باید طی مصرف داروها تحت نظر پزشک قرار گیرد. خانم های باردار مبتلا به این بیماری می توانند در اکثر مواقع به صورت طبیعی زایمان کنند. اما در صورتی که در ماه آخر بارداری دچار تشنج شده باشند ممکن از زایمان به صورت سزارین صورت گیرد.

درمان خانگی بیماری صرع

*استفاده ویتامین:ویتامین B6 همراه با منیزیم و ویتامین E  می تواند برای درمان بیماری صرع مفید واقع گردد. ونیز استفاده از منگنز را نیز توصیه می کنند. تیامین نیز ممکن است به بهبود توانایی تفکر در افراد مبتلا به صرع کمک کند. *خواب کافی:کمبود خواب را می توان به عنوان یک عامل ایجاد کننده تشنج و صرع به ویژه در سندرم های صرع عمومی ایدیوپاتیک و صرع لوب گیجگاهی دانست. افراد مبتلا به این بیماری باید سعی کنند خواب منظم و مداوم داشته باشند و اگر دیرتر از حد معمول به رختخواب می روند، صبح روز بعد دیرتر از خواب بیدار شوند. مواد غذایی ممنوع از مصرف  می توان -شکلات -پرتقال -ذرت -سویا

درمان بیماری صرع با طب سنتی

گیاه بهار نارنج: بهارنارنج باعث تسکین سردردهای ناشی از صرع می شود. در صورتی که می خواهید از دمنوش بهار نارنج استفاده نمایید لازم است دو لیوان آب را بجوشانید و یک قاشق چای خوری گیاه بهارنارنج را به آن اضافه نمایید و اجازه دهید به خوبی دم شود. سنبل الطیب:استفاده از گیاه یا ریشه گیاه سنبل الطیب برای درمان صرع و کاهش استرس بسیار مفید است. از آنجا که گیاه سنبل الطیب دارای ماده ای به نام والین می باشد، برای کاهش سردرد های ناشی از این بیماری مورد استفاده قرار می گیرد. دارچین:استفاده از دمنوش دارچین موجب می شود که حملات صرعی کاهش یابد. دمنوش دارچین دارای خواص آرام بخشی می باشد و در آن مواد ضد التهاب یافت می شود. شما می توانید دارچین را به همراه ۱۰ عدد هل بجوشانید و میل نمایید. آب گشنیز:از آنجا که گیاه گشنیز دارای ویتامین هایی مانند ویتامین D، B6، E و اسید فولیک است می تواند حملات صرعی را کاهش دهد. گیاه گشنیز می تواند کانال های پتاسیم موجود در مغز را فعال نماید و از این راه تشنج را کنترل کند.


:: امتیاز: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

:: بازدید : 7


نویسنده
نویسنده : نویسنده خبرستان
تاریخ : [دوشنبه 17 اردیبهشت 1403 ] [ 16:37]
تاریخ


نویسنده و هرکسی که قصد دارد مقاله، جمله یا کتابی را خلاصه کند، ابتدا باید مقالات منتخب را مطالعه کند. گاهی ممکن است مجبور شود از چندین منبع یاد بگیرد.

پس از درک کامل و تسلط کامل بر محتوا و مفهوم منبع مورد جستجو، هدف از بازنویسی و تکرار بیان شود.

هدف این متن چیست و برای مخاطب و مرجع ارائه خواهد شد.

سپس راوی متن را بر اساس چارچوبی متفاوت بازنویسی می کند.

شفاف سازی متون، موضوعات تحقیق و متون خصوصی این متون موارد مهمی هستند که اگر می خواهید از رسوایی جنایی جلوگیری کنید، باید با دقت انجام شود.

به منظور بازنویسی کامل، شخصی که ترجمه را انجام می دهد باید دانش و تجربه کافی در این زمینه داشته باشد. به همین دلیل، ما تیمی از نویسندگان و بازنویسان حرفه ای با مهارت های ویژه داریم که می توانند بهترین بازنویسی با کیفیت استاندارد را در اختیار شما قرار دهند.

بازنویسی رایگان متن فارسی یکی از امکاناتی است که موتور بازنویسی محتوا ارائه می کند. با استفاده از ابزار ترجمه متن فارسی در کمتر از چند ثانیه می توانید به محتوای منحصر به فرد و منحصر به فرد دسترسی پیدا کنید. دستگاه بازنویسی محتوا یا دستگاه بازنویسی یکی از ابزارهای ویژه سئو است که توسط شرکت رایاپارس برای تولید محتوای فارسی منحصر به فرد و غیر تکراری برای بازنویسی یا بازنویسی متن ارائه شده است که فرصتی بالقوه و نامحدود برای کاهش هزینه های مالی و زمان برای سایت است. . صرفه جویی در محتوا شبکه اجتماعی و وبلاگ خود را مدیریت کنید.

شرکت رایاپارس با تلفیق دانش و استراتژی های حرفه ای خود سعی دارد این ابزار تولید محتوای هدفمند را برای ایجاد محتوای منحصر به فرد نامحدود برای وب مسترها و متخصصان سئو ارائه دهد. این ابزار سئو برای نویسندگان و تولیدکنندگان محتوا که می توانند در کوتاه ترین زمان ممکن به سطح بسیار بالایی از محتوای منحصر به فرد و منحصر به فرد دست یابند و بدون صرف تلاش و زمان اضافی بسیار مفید است. ابزار تولید محتوا یا ماشین های بازنویسی روزانه 3 بار به صورت رایگان توسط شرکت رایاپارس در اختیار شما قرار می گیرد تا با کمترین هزینه، کسب و کار اینترنتی خود را با موفقیت هر چه بیشتر توسعه دهید.

کاربردهای ابزار ترجمه متن فارسی

ویرایش متن فارسی کاربران زیادی دارد، این مزایا نه تنها در دنیای سئو و تولید محتوا در موتور جستجوی گوگل اهمیت دارد، بلکه می تواند در سایر حوزه های اینترنت نیز بسیار پربار باشد.

نحوه کار دستگاه کپی یا ابزار ترجمه

موتور بازنویسی نرم افزار خودکاری است که برای بازنویسی متن (مانند یک پست وبلاگ) استفاده می شود تا پیام کلی و معنای محتوای اصلی بدون تغییر باقی بماند. این ابزار به طور گسترده توسط تولیدکنندگان محتوا، وب مسترها، وبلاگ نویسان و سازمان های بازاریابی برای تقلید از محتوای موجود برای افزایش سرعت و کیفیت محتوا استفاده می شود.

روش کار ابزار بازنویسی به این صورت است که با قرار دادن متن در این دستگاه و تنها فشار دادن یک دکمه، محتوای نامحدودی دریافت می کنید که با هر بار فشار دادن دکمه بازنویسی، محتوای جدید و منحصر به فردی برای شما تولید می کند. که با مطالب قبلی متفاوت است و هر بار فقط با گذاشتن این عبارات می توانید به مطالب جدید و منحصر به فرد دسترسی پیدا کنید و اگر از این مطالب در وبلاگ خود بدون صرف هزینه زیاد برای مطالب استفاده کنید به سطح 2 (محتوای تولیدی با کیفیت پایین تر) رسیده اید. ) که در بروز رسانی روزانه وبلاگ به شما کمک زیادی می کند و در نتیجه استفاده از این محتوای سطح 2 سرعت ایندکس مطالب خود را در جستجوی گوگل افزایش می دهید.


:: امتیاز: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

:: بازدید : 7


نویسنده
نویسنده : نویسنده خبرستان
تاریخ : [یکشنبه 16 اردیبهشت 1403 ] [ 17:46]
تاریخ

متن آهنگ وای از دل من میدونی قلبم بی تو میمیره رضا مریدی

 
وای از دل من میدونی قلبم بی تو میمیره ♫♪ نکنه دلم باز بیاد و سراغتو بگیره ♫♪ نکنه دلم رو خون کنه بهونتو بگیره ♫♪

آهنگ وای از دل من میدونی قلبم بی تو میمیره


:: امتیاز: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

:: بازدید : 9


نویسنده
نویسنده : نویسنده خبرستان
تاریخ : [یکشنبه 16 اردیبهشت 1403 ] [ 10:07]
تاریخ

داشتن یک رژیم غذایی مناسب برای حفظ سلامت قلب بسیار مهم است. غذاهایی که ما مصرف

می‌کنیم می‌توانند تأثیر زیادی بر سلامت قلب و عروق ما داشته باشند. در این مقاله، به هفت اصل مهم در رژیم غذایی مناسب برای سلامت قلب می‌پردازیم.

۱. مصرف میوه‌ها و سبزیجات
یکی از اصلی‌ترین قسمت‌های رژیم غذایی مناسب برای سلامت قلب، مصرف میوه‌ها و سبزیجات است. این مواد غذایی حاوی فیبر، ویتامین‌ها و مواد آنتی‌اکسیدان هستند که به حفظ سلامت قلب و کاهش خطر بیماری‌های قلبی عروقی کمک می‌کنند.

۲. مصرف ماهی
مصرف ماهی، به ویژه ماهی‌های چرب مانند ماهی سالمون و ماهی قزل‌آلا، حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ است که بسیار مفید برای سلامت قلب است. این اسیدها به کاهش التهابات در بدن کمک می‌کنند و خطر بروز بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهند.

۳. مصرف غلات کامل
غلات کامل مانند برنج قهوه‌ای، نان کامل و آرد کامل حاوی فیبر و مواد مغذی مهمی هستند که به سلامت قلب کمک می‌کنند. مصرف غلات کامل به جای غلات پردونده و آرد سفید، می‌تواند خطر بروز بیماری‌های قلبی را کاهش دهد.

۴. کاهش مصرف نمک
مصرف بیش از حد نمک می‌تواند فشار خون را افزایش داده و خطر بروز بیماری‌های قلبی را افزایش دهد. برای حفظ سلامت قلب، بهتر است مصرف نمک را کاهش داده و از جایگزین‌های طبیعی مانند آبلیمو و ادویه‌های گیاهی استفاده کنید.

۵. کاهش مصرف چربی‌های اشباع شده
مصرف بیش از حد چربی‌های اشباع شده می‌تواند سطح کلسترول بد را افزایش داده و خطر بروز بیماری‌های قلبی را افزایش دهد. به جای چربی‌های اشباع شده، از چربی‌های نیمه‌جامد مانند روغن زیتون و روغن کنجد استفاده کنید.

۶. مصرف محصولات لبنی کم چرب
محصولات لبنی کم چرب مانند شیر کم چرب و ماست کم چرب حاوی کلسیم و پروتئین هستند که به سلامت قلب کمک می‌کنند. اما برای کسانی که دارای چاقی یا دیابت هستند، بهتر است مصرف محصولات لبنی را با مشاوره پزشک تنظیم کنند.

۷. کنترل مصرف قند
مصرف بیش از حد قند می‌تواند خطر بروز بیماری‌های قلبی را افزایش دهد. برای حفظ سلامت قلب، بهتر است مصرف قند را کنترل کرده و از منابع طبیعی قند مانند میوه‌ها و سبزیجات استفاده کنید.

برای بیماران قلبی، مصرف مواد غذایی سالم و متنوع بسیار مهم است. در زیر بهترین مواد غذایی برای بیماران قلبی را معرفی می‌کنم:

ماهی: ماهی یک منبع عالی از اسیدهای چرب امگا-3 است که به سلامت قلبی کمک می‌کند و ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. ماهی‌هایی مانند ماهی سالمون، ماهی قزل‌آلا و ماهی تون می‌توانند به عنوان گزینه‌های مناسب برای بیماران قلبی در نظر گرفته شوند.
سبزیجات و میوه‌ها: سبزیجات و میوه‌ها دارای آنتی‌اکسیدان‌ها، فیبر و ویتامین‌های مهمی هستند که به بهبود سلامت قلبی کمک می‌کنند. پرتقال، توت فرنگی، خیار، گوجه فرنگی، بادمجان، برگ‌های سبز تازه و بروکلی از جمله گزینه‌های مناسبی هستند.
غلات کامل: غلات کامل شامل جو، برنج قهوه‌ای، گندم کامل و ذرت از منابع خوبی از فیبر و مواد مغذی هستند. مصرف غلات کامل به کاهش کلسترول خون کمک می‌کند و سلامت قلبی را بهبود می‌بخشد.
مغزها و دانه‌های روغنی: مغزها و دانه‌های روغنی مانند بادام، گردو، کرمان، بذر کتان و کنجد دارای چربی‌های نیمه‌اشباع و اسیدهای چرب امگا-3 هستند که به سلامت قلبی کمک می‌کنند. با این حال، بهتر است مصرف آنها را به میزان معقول و در کنار سایر مواد غذایی تنظیم کنید.
محصولات لبنی کم چرب: محصولات لبنی کم چرب مانند شیر، ماست و دوغ منابع خوبی از کلسیم هستند و می‌توانند به سلامت قلبی کمک کنند. همچنین، محصولات لبنی کم چرب اغلب کمترین میزان چربی اشباع را دارند که برای سلامت قلبی مفید است.
مواد غذایی کم چرب و کم نمک: مصرف مواد غذایی کم چرب و کم نمک می‌تواند به کاهش فشار خون و کلسترول خون کمک کند. پیاز، سیر، نعناع و ادویه‌های دیگری مانند زعفران، زیره، زردچوبه و رزماری نیز می‌توانند بهبود سلامت قلبی را تسهیل کنند.
روغن زیتون: روغن زیتون دارای چربی‌های نیمه‌اشباع و اسیدهای چرب امگا-9 است که به سلامت قلبی کمک می‌کند. مصرف روغن زیتون به جای روغن‌های سبزیجاتی و روغن‌های آبکش از منابع چربی مفید است.
محصولات غذایی با فیبر بالا: مصرف محصولات غذایی با فیبر بالا مانند لوبیا، نخود، عدس و غلات کامل می‌تواند به بهبود سلامت قلبی کمک کند و ریسک بیماری‌های قلبی را کاهش دهد.
میوه‌ها و سبزیجات خشک: میوه‌ها و سبزیجات خشک مانند زردآلو، بادام، گردو، خرما و انگور خشک دارای فیبر، ویتامین‌ها و مواد مغذی مفیدی هستند که به سلامت قلبی کمک می‌کنند.
در هر صورت، مشاوره با یک تغذیه‌شناس یا پزشک متخصص قلبی برای تنظیم رژیم غذایی مناسب و متناسب با نیازهای خاص شما بسیار مفید است. همچنین، بهتر است همراه با فعالیت بدنی منظم، مصرف مواد غذایی سالم را در نظر بگیرید.

مطالعه بیشتر: https://mywellness.science.blog/2024/01/19/%d8%b1%da%98%db%8c%d9%85-%d8%ba%d8%b0%d8%a7%db%8c%db%8c-%d9%85%d9%86%d8%a7%d8%b3%d8%a8-%d8%a8%d8%b1%d8%a7%db%8c-%d8%b3%d9%84%d8%a7%d9%85%d8%aa-%d9%82%d9%84%d8%a8/


:: امتیاز: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

:: بازدید : 9


نویسنده
نویسنده : نویسنده خبرستان
تاریخ : [دوشنبه 27 فروردین 1403 ] [ 21:53]
تاریخ

متن آهنگ مهدی مقدم خط چشم

ﻣﻦ زﻧﺪﮔﻴﻤﻮ ﭘﺎی ﺧﻨﺪﻳﺪن ﺗﻮ ﻣﻴﺪم
ﻫﺮ وﻗﺖ ﺑﻪ ﺗﻮ ﻓﻜﺮ ﻛﺮدم روﻳﺎی ﺗﻮرو دﻳﺪم
ﻗﻠﺒﻢ ﺑﻪ ﺗﻮ ﻧﺰدﻳﻜﻪ ﺣﺘﻰ اﮔﻪ ﺗﻮ دوری
ﻛﻰ ﻓﻜﺮﺷﻮ ﻣﻴﻜﺮد ﻣﻦ ﻋﺎﺷﻖ ﺑﺸﻢ اﻳﻨﺠﻮری
از ﻓﻜﺮ ﭼﺸﺎت ﺣﺎل و ﻫﻮات ﺑﻴﺮون ﻧﻤﻴﺮم
ﺣﺎﺿﺮم ﺑﻬﺖ ﺛﺎﺑﺖ ﻛﻨﻢ ﻋﺎﺷﻖ ﺗﺮﻳﻨﻢ
آب رو آﺗﻴﺸﻪ ﭼﺸﺎت ﻳﻪ دﻟﺨﻮﺷﻰ ﻣﻴﺸﻪ ﭼﺸﺎت
ﻣﻴﺪوﻧﻰ دﻳﺪن ﻧﺪارن ﺳﺘﺎره ﻫﺎ ﭘﻴﺶ ﭼﺸﺎت
ﺑﺎ ﻫﺮ ﻛﺴﻰ ﺑﺪ ﺑﺎﺷﻢ ﺑﺎ ﺗﻮ ﻛﻪ ﻧﻤﻴﺘﻮﻧﻢ
اﻳﻦ ﺣﺴﻴﻮ ﻛﻪ دارم اﺳﻤﺶ رو ﻧﻤﻴﺪوﻧﻢ
ﺗﻮ ﺟﻨﺲ ﭼﺸﺎت درﻳﺎﺳﺖ ﻣﻦ ﻣﺎﻫﻰ رودﺧﻮﻧﻢ
دﻧﻴﺎل ﺗﻮ ﻣﻴﮕﺮدم آﻏﻮش ﺗﻮه ﺧﻮﻧﻢ
از ﻓﻜﺮ ﭼﺸﺎت ﺣﺎل و ﻫﻮات ﺑﻴﺮون ﻧﻤﻴﺮم
ﺣﺎﺿﺮم ﺑﻬﺖ ﺛﺎﺑﺖ ﻛﻨﻢ ﻋﺎﺷﻖ ﺗﺮﻳﻨﻢ
آب رو آﺗﻴﺸﻪ ﭼﺸﺎت ﻳﻪ دﻟﺨﻮﺷﻰ ﻣﻴﺸﻪ ﭼﺸﺎت
ﻣﻴﺪوﻧﻰ دﻳﺪن ﻧﺪارن ﺳﺘﺎره ﻫﺎ ﭘﻴﺶ ﭼﺸﺎت

https://musicdel.ir/single-tracks/322591/


:: امتیاز: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

:: بازدید : 20


نویسنده
نویسنده : نویسنده خبرستان
تاریخ : [پنجشنبه 09 فروردین 1403 ] [ 10:49]
تاریخ
آخرین مطالب ارسالی
چگونه فیلتر اکانت روبیک را حذف کنیم؟ تاریخ : دوشنبه 24 اردیبهشت 1403
اوتیسم چیست؟ چه علائمی دارد و چگونه درمان می‌شود؟ تاریخ : جمعه 21 اردیبهشت 1403
از تاثیرات موسیقی راک بر مغز چه می دانید؟ تاریخ : جمعه 21 اردیبهشت 1403
قرص ایبوپروفن برای چیست؟ نحوه مصرف و عوارض تاریخ : چهارشنبه 19 اردیبهشت 1403
جاذبه های دیدنی برای گردشگران در مشهد تاریخ : چهارشنبه 19 اردیبهشت 1403
بیماری صرع | انواع، راه درمان و پیشگیری تاریخ : دوشنبه 17 اردیبهشت 1403
پارفریز چیست؟ تاریخ : یکشنبه 16 اردیبهشت 1403
آهنگ وای از دل من میدونی قلبم بی تو میمیره تاریخ : یکشنبه 16 اردیبهشت 1403
رژیم غذایی مناسب برای سلامت قلب تاریخ : دوشنبه 27 فروردین 1403
آهنگ جدید مهدی مقدم به نام «خط چشم» تاریخ : پنجشنبه 09 فروردین 1403
صفحات سایت
user
progress عضو شويد


progress فراموشی رمز عبور؟

progress عضویت سریع
نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
موبایل :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی :
 
کد امنیتی
 
بارگزاری مجدد
آمار مطالب آمار مطالب
کل مطالب کل مطالب : 81
کل نظرات کل نظرات : 0
آمار کاربران آمار کاربران
افراد آنلاین افراد آنلاین : 2
تعداد اعضا تعداد اعضا : 0

کاربران آنلاین کاربران آنلاین

آمار بازدید آمار بازدید
بازدید امروز بازدید امروز : 27
باردید دیروز باردید دیروز : 63
ورودی امروز گوگل ورودی امروز گوگل : 0
ورودی گوگل دیروز ورودی گوگل دیروز : 4
بازدید هفته بازدید هفته : 298
بازدید ماه بازدید ماه : 2,868
بازدید سال بازدید سال : 23,942
بازدید کلی بازدید کلی : 59,356

اطلاعات شما اطلاعات شما
آِ ی پیآِ ی پی : 18.223.170.111
مرورگر مرورگر : Safari 5.1
سیستم عامل سیستم عامل :
RSS

Powered By
Rozblog.Com
Translate : RojPix.ir